Kotivinkki

Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta

1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
Silakka-juureslaatikko on palannut herkullisempana kuin koskaan! Tässä reseptissä silakkafileet saavat kaverikseen perunoita, lanttua ja palsternakkaa. Rapean pinnan takaa laatikon päälle ripoteltava näkkärimuru.
MA
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 500 gperunaa
  • 200 glanttua
  • 150 gpalsternakkaa
  • 1 dltilliä (hienonnettuna)
  • 2½ dlkaurakermaa (esim. Oatly Ruokaan)
  • 2 rklsinappia
  • 1/3 tlmaustepippuria

Pinnalle

  • 1–2hapankorppua tai ruisnäkkileipää
Tulosta

Silakka-juureslaatikko valmistuu näin:

  1. Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Levitä fileet, peruna- ja juuresviipaleet vuorotelleen uunivuokaan. Ripottele väliin tilliä.
  3. Sekoita kaurakerma, sinappi ja maustepippuri. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Murskaa hapankorppua tai näkkileipää vuoan pinnalle.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Vinkki!

Silakka-juureslaatikon liemenä voit käyttää kaurakerman sijaan myös kalalientä.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »