Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min

Silakka-juureslaatikko on palannut herkullisempana kuin koskaan! Tässä reseptissä silakkafileet saavat kaverikseen perunoita, lanttua ja palsternakkaa. Rapean pinnan takaa laatikon päälle ripoteltava näkkärimuru.

3.3.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
silakkafileitä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
500 g
perunaa
200 g
lanttua
150 g
palsternakkaa
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
2½ dl
kaurakermaa (esim. Oatly Ruokaan)
2 rkl
sinappia
1/3 tl
maustepippuria
Pinnalle
1–2
hapankorppua tai ruisnäkkileipää

Silakka-juureslaatikko valmistuu näin:

  1. Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Levitä fileet, peruna- ja juuresviipaleet vuorotelleen uunivuokaan. Ripottele väliin tilliä.
  3. Sekoita kaurakerma, sinappi ja maustepippuri. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Murskaa hapankorppua tai näkkileipää vuoan pinnalle.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Vinkki!

Silakka-juureslaatikon liemenä voit käyttää kaurakerman sijaan myös kalalientä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt