


Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Silakka-juureslaatikko on palannut herkullisempana kuin koskaan! Tässä reseptissä silakkafileet saavat kaverikseen perunoita, lanttua ja palsternakkaa. Rapean pinnan takaa laatikon päälle ripoteltava näkkärimuru.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
silakkafileitä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
500 g
perunaa
200 g
lanttua
150 g
palsternakkaa
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
2½ dl
kaurakermaa (esim. Oatly Ruokaan)
2 rkl
sinappia
1/3 tl
maustepippuria
Pinnalle
1–2
hapankorppua tai ruisnäkkileipää
Silakka-juureslaatikko valmistuu näin:
- Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mustapippuria.
- Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Levitä fileet, peruna- ja juuresviipaleet vuorotelleen uunivuokaan. Ripottele väliin tilliä.
- Sekoita kaurakerma, sinappi ja maustepippuri. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Murskaa hapankorppua tai näkkileipää vuoan pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
Vinkki!
Silakka-juureslaatikon liemenä voit käyttää kaurakerman sijaan myös kalalientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat