Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta
1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 15 minSilakka-juureslaatikko on palannut herkullisempana kuin koskaan! Tässä reseptissä silakkafileet saavat kaverikseen perunoita, lanttua ja palsternakkaa. Rapean pinnan takaa laatikon päälle ripoteltava näkkärimuru.
MA
5
Kuvat
Julkaistu 3.3.2020

Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 300 gsilakkafileitä
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 500 gperunaa
- 200 glanttua
- 150 gpalsternakkaa
- 1 dltilliä (hienonnettuna)
- 2½ dlkaurakermaa (esim. Oatly Ruokaan)
- 2 rklsinappia
- 1/3 tlmaustepippuria
Pinnalle
- 1–2hapankorppua tai ruisnäkkileipää
Silakka-juureslaatikko valmistuu näin:
- Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mustapippuria.
- Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Levitä fileet, peruna- ja juuresviipaleet vuorotelleen uunivuokaan. Ripottele väliin tilliä.
- Sekoita kaurakerma, sinappi ja maustepippuri. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Murskaa hapankorppua tai näkkileipää vuoan pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
Vinkki!
Silakka-juureslaatikon liemenä voit käyttää kaurakerman sijaan myös kalalientä.

Silakkalaatikko
Maku

Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
Maku

Tavallista parempi silakkalaatikko
Maku

Härkis-perunasoselaatikko on vegaaninen versio lapsuuden suosikkilaatikosta
Maku

Peltikiusaus lohesta – paljon paahtunutta paistopintaa, rutkasti enemmän makua
Maku

Jauheliha-kasvissoselaatikko
Maku

Perunasoselaatikko
Kotivinkki

Kesäkurpitsalaatikko
Maku