5(2)
Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta
Maidoton
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Silakka-juureslaatikko on palannut herkullisempana kuin koskaan! Tässä reseptissä silakkafileet saavat kaverikseen perunoita, lanttua ja palsternakkaa. Rapean pinnan takaa laatikon päälle ripoteltava näkkärimuru.
3.3.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
300 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
500 gperunaa
200 glanttua
150 gpalsternakkaa
1 dltilliä (hienonnettuna)
2½ dlkaurakermaa (esim. Oatly Ruokaan)
2 rklsinappia
1/3 tlmaustepippuria
Pinnalle
1–2hapankorppua tai ruisnäkkileipää

Silakka-juureslaatikko valmistuu näin:

  1. Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Levitä fileet, peruna- ja juuresviipaleet vuorotelleen uunivuokaan. Ripottele väliin tilliä.
  3. Sekoita kaurakerma, sinappi ja maustepippuri. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Murskaa hapankorppua tai näkkileipää vuoan pinnalle.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Vinkki!

Silakka-juureslaatikon liemenä voit käyttää kaurakerman sijaan myös kalalientä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.