Maku

Siivet kukkakaalista

50 min
KA
4.29
9

Oletko tulisten kanansiipien ystävä? Kokeile terveellisempää kukkakaalista valmistettavaa kasvisversiota, joka maistuu varmasti siipien ylimmälle ystävällekin.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia ((pieni))

Leivitystaikina

  • 1 dlvehnäjauhoja (tai muita haluamiasi jauhoja)
  • ripaus suolaa
  • 1/2 tlsavupaprikajauhetta
  • 1 dlvettä
  • loraus öljyä

Tulinen kastike

  • 1 dlTexas Pete -kastiketta
  • 1 rklvoita (sulatettuna)

Lisäksi

  • kermaviiliä
  • porkkanaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Siivet kukkakaalista

  1. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
  2. Huuhtele kukkakaali ja pieni sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  3. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pyöräyttele kukkakaalit taikinassa, nuppuosioiden tulisi peittyä taikinaan kokonaan. Asettele palaset öljyllä voidellulle leivinpaperille.
  5. Paista kukkakaaleja uunissa n. 20–25 minuutin ajan, kääntele välillä.
  6. Valmista sillä aikaa tulinen kastike. Sulata voi, lisää joukkoon Texas Pete.
  7. Ota kukkakaalit uunista, kaada päälle tulinen kastike ja sekoita joukkoon. Anna paistua vielä uunissa n. 5–10 minuutin ajan tai kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin.
  8. Anna kukkakaalien jäähtyä hieman, tarjoile kermaviilin ja porkkanatikkujen kanssa.

Ei kannata jättää kukkakaaleja liian suuriksi paloiksi, jottei rapeus kärsi.

MITÄ PIDIT?
4.29