Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Siivet kukkakaalista

50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min

Oletko tulisten kanansiipien ystävä? Kokeile terveellisempää kukkakaalista valmistettavaa kasvisversiota, joka maistuu varmasti siipien ylimmälle ystävällekin.

1.10.2014
Reseptin ainekset
2 annosta
1
kukkakaali ((pieni))
Leivitystaikina
1 dl
vehnäjauhoja (tai muita haluamiasi jauhoja)
ripaus suolaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 dl
vettä
loraus öljyä
Tulinen kastike
1 dl
Texas Pete -kastiketta
1 rkl
voita (sulatettuna)
Lisäksi
kermaviiliä
porkkanaa

Siivet kukkakaalista – ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
  2. Huuhtele kukkakaali ja pieni sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  3. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pyöräyttele kukkakaalit taikinassa, nuppuosioiden tulisi peittyä taikinaan kokonaan. Asettele palaset öljyllä voidellulle leivinpaperille.
  5. Paista kukkakaaleja uunissa n. 20–25 minuutin ajan, kääntele välillä.
  6. Valmista sillä aikaa tulinen kastike. Sulata voi, lisää joukkoon Texas Pete.
  7. Ota kukkakaalit uunista, kaada päälle tulinen kastike ja sekoita joukkoon. Anna paistua vielä uunissa n. 5–10 minuutin ajan tai kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin.
  8. Anna kukkakaalien jäähtyä hieman, tarjoile kermaviilin ja porkkanatikkujen kanssa.

Vinkki!

Ei kannata jättää kukkakaaleja liian suuriksi paloiksi, jottei rapeus kärsi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt