


Siivet kukkakaalista
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Oletko tulisten kanansiipien ystävä? Kokeile terveellisempää kukkakaalista valmistettavaa kasvisversiota, joka maistuu varmasti siipien ylimmälle ystävällekin.
Reseptin ainekset
2 annosta
1
kukkakaali ((pieni))
Leivitystaikina
1 dl
vehnäjauhoja (tai muita haluamiasi jauhoja)
ripaus suolaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 dl
vettä
loraus öljyä
Tulinen kastike
1 dl
Texas Pete -kastiketta
1 rkl
voita (sulatettuna)
Lisäksi
kermaviiliä
porkkanaa
Siivet kukkakaalista – ohje:
- Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
- Huuhtele kukkakaali ja pieni sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Pyöräyttele kukkakaalit taikinassa, nuppuosioiden tulisi peittyä taikinaan kokonaan. Asettele palaset öljyllä voidellulle leivinpaperille.
- Paista kukkakaaleja uunissa n. 20–25 minuutin ajan, kääntele välillä.
- Valmista sillä aikaa tulinen kastike. Sulata voi, lisää joukkoon Texas Pete.
- Ota kukkakaalit uunista, kaada päälle tulinen kastike ja sekoita joukkoon. Anna paistua vielä uunissa n. 5–10 minuutin ajan tai kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin.
- Anna kukkakaalien jäähtyä hieman, tarjoile kermaviilin ja porkkanatikkujen kanssa.
Vinkki!
Ei kannata jättää kukkakaaleja liian suuriksi paloiksi, jottei rapeus kärsi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat