Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Käykää kalapöytään!

Siikakakku – sitruunaisen raikas kalaherkku on voileipäkakun elegantimpi versio

12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h 0 min

Siikakakku tehdään graavatusta siiasta. Se saa makua mätitahnasta, sitruunasta, kevätsipulista ja tillistä. Valmista liivatteella hyydytetty raikas kalakakku jo juhlia edeltävänä päivänä.

14.5.2025
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
10
tummaa hapankorppua
75 g
voita
Täyte
200 g
graavisiikaa
3
kevätsipulinvartta
½ ruukkua
tilliä
5
liivatelehteä
½ dl
sitruunanmehua
2 dl
paksua maustamatonta jogurttia
½ dl
mätitahnaa
2 rkl
vahvaa sinappia
¼ tl
mustapippuria
2 dl
kuohukermaa
Lisäksi
3 rkl
mätitahnaa
½ ruukkua
tilliä

Siikakakku – ohje:

  1. Tee ensin pohja. Hienonna korput pieneksi muruksi. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hapankorppumuru. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla ja taput¬tele hapan-korppuseos vuoan pohjalle. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Tee täyte. Nypi tarvittaessa graavikalasta ruodot ja leikkaa kalasta muutama ohut siivu kakun koristeeksi. Hienonna loppu graavikala pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit ja tilli.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatteet kuiviksi. Kiehauta sitruunan mehu pienessä kattilassa ja liota liivatteet mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  4. Yhdistä kulhossa jogurtti, mätitahna, sinappi, kalapalat, sipulit ja tilli. Valuta joukkoon liivateliemi ja mausta pippurilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täyteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Koristele siikakakku graavikalan siivuilla, mädillä ja tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Tiesitkö?

Makean veden villisiiat pitää loisriskin takia pakastaa, jos niistä valmistaa raakana syötävää ruokaa, kuten graavia tai crudoa. Laita villikala pakastimeen vähintään vuorokaudeksi ennen valmistusta. Kasvatettua tai merisiikaa voi syödä raakana pakastamattakin.

Vinkki!

Voit tehdä siikakakun myös savustetusta siiasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt