Maku

Siikakakku

24 h 45 min
4
0

Siikakakku

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 50 ghapankorppuja
  • 50 gsuolakeksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 200 ggraavisiikaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlkalalientä
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 2 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 100 gmätiä (siian)
  • 1/2 dlruohosipulia
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
  • 100 gkirsikkatomaattia

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Hienonna korput ja keksit tukevassa pakastepussissa kaulimella murskaten.
Lisää joukkoon sulatettu rasva.
Taputtele taikina irtoreunaisen vuoan (Ø noin 20 cm) pohjalle, joka on peitetty leivinpaperilla.
Leikkaa ruodoton graavisiika pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan kalaliemeen. Anna seoksen jäähtyä vähän.
Yhdistä tuorejuustoon jogurtti, kalapalat, liivateseos, sipulisilput, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja pippuri. Nostele seokseen viimeiseksi kermavaahto.
Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä mieluiten yön yli.
Irrota siikakakku vuoasta varovasti reunat ja nosta torttu tarjoiluvadille.
Koristele siikakakku sitruunaviipaleilla, mädillä, ruohosipulilla ja kirsikkatomaateilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä