Maku

Siikaceviche

3 h 30 min
4.2
4

Siikaceviche

GL
LA
MA
MU
4
4.2
Siikaceviche on joulun kalapöydän uusi tulokas. Raikas, limetillä kypsytetty siika täydentää ihanasti perinteisiä joulukaloja. Suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 600 gsiikaa (fileinä)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 dltuoretta korianteria
  • 2 1/2 dllimettimehua (noin 8 kpl)
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlyrttisuolaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Siikaceviche valmistuu näin:

Paloittele nahattomat ja ruodottomat siikafileet.

Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chilipuolikkaat. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna korianteri.

Nosta kalapalat kulhoon kerroksittain sipulin, chilin ja korianterin kanssa. Sekoita limettimehuun sokeri ja suola. Kaada kulhoon kalojen päälle. Kalojen tulee peittyä mehulla kokonaan.

Nosta siikacevichekulho jääkaappiin ja anna tekeytyä 2–3 tuntia. Pyöräytä kalat sekaisin pari kertaa maustumisen aikana.

Tarjoa siikacevicheä joulupöydän alkupalana.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä