


Siikaceviche
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Siikaceviche on joulun kalapöydän uusi tulokas. Raikas, limellä kypsytetty siika täydentää ihanasti perinteisiä joulukaloja. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
8 annosta
600 g
siikaa (fileinä)
1
tuoretta chili
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
3 dl
tuoretta korianteria
2 1/2 dl
limen mehua (noin 8 kpl)
1 tl
sokeria
1/4 tl
yrttisuolaa
Siikaceviche – ohje:
- Paloittele nahattomat ja ruodottomat siikafileet.
- Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chilipuolikkaat. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna korianteri.
- Nosta kalapalat kulhoon kerroksittain sipulin, chilin ja korianterin kanssa. Sekoita limemehuun sokeri ja suola. Kaada kulhoon kalojen päälle. Kalojen tulee peittyä mehulla kokonaan.
- Nosta siikacevichekulho jääkaappiin ja anna tekeytyä 2–3 tuntia. Pyöräytä kalat sekaisin pari kertaa maustumisen aikana.
- Tarjoa siikacevicheä aterian alkupalana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
