Maku

Siikaceviche

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Siikaceviche on joulun kalapöydän uusi tulokas. Raikas, limetillä kypsytetty siika täydentää ihanasti perinteisiä joulukaloja. Suosittelemme!
GL
LA
MA
MU
4.1
4
Julkaistu: 5.12.2011


Ainekset (8 annosta)

  • 600 gsiikaa (fileinä)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 dltuoretta korianteria
  • 2 1/2 dllimettimehua (noin 8 kpl)
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlyrttisuolaa
Tulosta

Siikaceviche valmistuu näin:

Paloittele nahattomat ja ruodottomat siikafileet.

Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chilipuolikkaat. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna korianteri.

Nosta kalapalat kulhoon kerroksittain sipulin, chilin ja korianterin kanssa. Sekoita limettimehuun sokeri ja suola. Kaada kulhoon kalojen päälle. Kalojen tulee peittyä mehulla kokonaan.

Nosta siikacevichekulho jääkaappiin ja anna tekeytyä 2–3 tuntia. Pyöräytä kalat sekaisin pari kertaa maustumisen aikana.

Tarjoa siikacevicheä joulupöydän alkupalana.

4 kommenttia