Maku

Siideri-sabayon mangolla

30 min
0
0

Siideri-sabayon mangolla

Sabayonin valmistus onnistuu myös siideristä. Se maistuu taivaalliselle sitruunassa marinoidun mangon kanssa. Koristele tarjoiluastioiden reunat sulatetulla suklaalla ja viimeistele annokset suklaamunilla.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkananmunan keltuaista (luomu)
  • 100 gsokeria
  • 1 dlkuivaa omenasiideriä

Lisäksi

  • 50 gtummaa suklaata
  • 1 kplmango
  • 1 rklsitruunamehua
  • 4 kplsuklaamunia (pieniä)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Laita kattilaan vettä ja anna sen kiehua kevyesti poreillen.

Ota teräskulho ja erottele sinne keltuaiset. Lisää sokeri ja vispaa kevyesti. Mittaa joukkoon siideri ja nosta kulho vesihauteen päälle.

Vispaa koko ajan, kun sabayon alkaa saostua ja on kuohkeaa, nosta kulho kylmään vesihauteeseen.

Kuori ja kuutioi mango ja lisää päälle sitruunamehua.

Koristele tarjoiluastioiden reunat sulatetulla suklaalla (sulata suklaa esim. mikrossa 350w 30 sekuntia kerrallaan). Lisää astioihin pohjalle mangokuutiota ja kaada päälle jäähtynyt sabayon.

Koristele halutessasi pienillä suklaamunilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä