Maku

Sienistroganoff

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Sienistroganoff valmistetaan isoista portobelloista tai herkkusienistä.
KA
MU
4.5
1


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 250 gportobelloa (yksi rasia)
  • 1iso sipuli kuutioituna
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlkuumaa kasvislientä
  • 140 gtomaattipyreetä
  • ½ tlsuolaa (myllystä)
  • ¼ tlmustapippuria (myllystä)
  • 1/5 tlcayennepippuria
  • 120 gsmetanaa
  • ¾ dltuoretta persiljaa (hienonnettuna)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
Tulosta

Sienistroganoff valmistuu näin:

  1. Viipaloi portobello sienet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna pannulla voi. Lisää viipaloidut sienet ja paista noin 5 minuutin ajan.
  3. Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli pannulle. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
  5. Lisää kuuma kasvisliemi ja kuumenna sienistroganoff kiehuvaksi.
  6. Lisää tomaattipyree ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  7. Lisää smetana, hienonnettu persilija ja mausteet. Kuumenna sienistroganoff vielä kiehuvaksi.
  8. Tarjoile sienistroganoff venäläisten suolakurkkujen ja perunamuussin tai keittettyjen perunoiden kera.
1 kommentti