


Sienisaalis talteen – marinoidut suppilovahverot 15 minuutissa
15 min
Kun piirakka on leivottu, tee sienisaaliista marinoidut suppilovahverot. Herkku valmistuu helposti ja maistuu ruoan lisäkkeenä tai leivän päällä.
Reseptin ainekset
n. 8 dl
1 l
suppilovahveroita
1
punasipuli lohkottuna
1–2
valkosipulinkynttä viipaloituna
2
laakerinlehteä
Liemi
3 dl
rypsiöljyä
2 dl
vaaleaa balsamietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
kuminaa
10
maustepippuria
Marinoidut suppilovahverot – ohje:
- Kasta puhdistetut sienet muutamaksi minuutiksi kiehuvan kuumaan veteen. Valuta.
- Lado sienet punasipulilohkojen, valkosipuliviipaleiden ja laakerinlehtien kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.
- Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan. Sekoita ja lämmitä hiukan, noin 60-asteiseksi. Kaada liemi sienten päälle purkkiin. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.
- Koska öljy ja neste erottuvat, hölskytä purkkia silloin tällöin säilömisen aikana ja aina ennen tarjolle nostamista. Sienet sopivat hyvin liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Käytä marinoidut suppilovahverot noin kuukauden kuluessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat