Kotivinkki

Sienisaalis talteen – marinoidut suppilovahverot 15 minuutissa

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Kun piirakka on leivottu, tee sienisaaliista marinoidut suppilovahverot. Herkku valmistuu helposti ja maistuu ruoan lisäkkeenä tai leivän päällä.
3.8
0
Julkaistu: 24.10.2017


Reseptin ainekset (n. 8 dl )

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 1punasipuli lohkottuna
  • 1–2valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 2laakerinlehteä

Liemi

  • 3 dlrypsiöljyä
  • 2 dlvaaleaa balsamietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkuminaa
  • 10maustepippuria
Tulosta

1. Kasta puhdistetut sienet muutamaksi minuutiksi kiehuvan kuumaan veteen. Valuta.

2. Lado sienet punasipulilohkojen, valkosipuliviipaleiden ja laakerinlehtien kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.

3. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan. Sekoita ja lämmitä hiukan, noin 60-asteiseksi. Kaada liemi sienten päälle purkkiin. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.

4. Koska öljy ja neste erottuvat, hölskytä purkkia silloin tällöin säilömisen aikana ja aina ennen tarjolle nostamista. Sienet sopivat hyvin liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Käytä marinoidut suppilovahverot noin kuukauden kuluessa.

Tee myös nämä sieniherkut

Kommentoi »