Maku

Sienipizzat

40 min
KA
LA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (4 annosta)

Pohjat

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 2 1/2 dlhiivaleipäjauhoja

Täyte

  • 1 dlketsuppia
  • 2 dlmustatorvisieniä (esikäsiteltyinä)
  • 1 kplsipulia (suikaloituna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)

Tarjoiluun

  • 1 dlrucolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Aloita pizzapohjasta: sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja öljy. Sekoita hiiva jauhojen joukkoon ja alusta taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa.

Jaa taikina neljään osaan ja kauli tai taputtele ohuiksi pikkupizzoiksi.

Paista pisteltyjä pohjia 300-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Levitä ketsuppi pohjien päälle. Lado esikäsitellyt sienet pitsan päälle sipulin kera. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele lopuksi pitsojen päälle juustoraastetta.

Paista pizzaa 300-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzojen reunat ovat saaneet kauniin värin.

Revi muutama rucolanlehti mausteeksi pizzan päälle ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4