Sienipasteijat valmiista voitaikinasta
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minHerkulliset sienipasteijat syntyvät helposti kaupan valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeksi esimerkiksi kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita.
3.6
Kuvat
Julkaistu 13.8.2017

Sienipasteijat valmiista voitaikinasta
Reseptin ainekset (10 kpl)
- 500 gvoitaikinalevyjä
täyte
- 1 lsieniä (esim. kantarelleja)
- 1 rklvoita
- 1 kplsipuli
- 1 dlkeitettyä riisiä
- 100 gtuorejuustoa
- 1 rkltuoretta timjamia
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 tlsitruunamehua
lisäksi
- 1 kplkananmuna voiteluun
Ota voitaikinalevyt sulamaan.
Hienonna puhdistetut sienet ja paista niitä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetki ja kaada seos kulhoon jäähtymään.
Lisää joukkoon keitetty riisi ja tuorejuusto. Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sitruunamehua.
Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja venytä niitä hieman suuremmiksi.
Jaa täyte voitaikinapalojen päälle ja kostuta reunat vedellä. Painele reunat tiiviisti yhteen.
Voitele pasteijat ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.