Maku

Sienipasteijat valmiista voitaikinasta

45 min
3
0

Sienipasteijat valmiista voitaikinasta

Herkulliset sienipasteijat syntyvät helposti kaupan valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeksi esimerkiksi kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 500 gvoitaikinalevyjä

täyte

  • 1 lsieniä (esim. kantarelleja)
  • 1 rklvoita
  • 1 kplsipuli
  • 1 dlkeitettyä riisiä
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunamehua

lisäksi

  • 1 kplkananmuna voiteluun

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota voitaikinalevyt sulamaan.

Hienonna puhdistetut sienet ja paista niitä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetki ja kaada seos kulhoon jäähtymään.

Lisää joukkoon keitetty riisi ja tuorejuusto. Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sitruunamehua.

Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja venytä niitä hieman suuremmiksi.

Jaa täyte voitaikinapalojen päälle ja kostuta reunat vedellä. Painele reunat tiiviisti yhteen.

Voitele pasteijat ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä