


Syyssuosikit
Sienipasteijat valmiista voitaikinasta
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Herkulliset sienipasteijat syntyvät helposti kaupan valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeksi esimerkiksi kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita.
Reseptin ainekset
10 kpl
500 g
voitaikinalevyjä
täyte
1 l
sieniä (esim. kantarelleja)
1 rkl
voita
1 kpl
sipuli
1 dl
keitettyä riisiä
100 g
tuorejuustoa
1 rkl
tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
sitruunamehua
lisäksi
1 kpl
kananmuna voiteluun
Sienipasteijat valmiista voitaikinasta – ohje:
- Ota voitaikinalevyt sulamaan.
- Hienonna puhdistetut sienet ja paista niitä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetki ja kaada seos kulhoon jäähtymään.
- Lisää joukkoon keitetty riisi ja tuorejuusto. Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sitruunamehua.
- Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja venytä niitä hieman suuremmiksi.
- Jaa täyte voitaikinapalojen päälle ja kostuta reunat vedellä. Painele reunat tiiviisti yhteen.
- Voitele pasteijat ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 15–18 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat