Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienilisäke risotolle

55 min
11.10.2009
Reseptin ainekset
6 annosta
250 g
suppilovahveroita
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
lehtipersiljaa (silputtuna)
1/4 tl
chilijauhetta
1 rkl
sitruunamehua

Leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi. Paista sienet muutamassa erässä paistinpannulla tai kasarissa.

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä hyvin kuumassa pannussa tai kasarissa ja lisää joukkoon sienet ja timjami.

Kuullota noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon valkosipuli ja ripaus suolaa.

Kuullota sieniä vielä parisen minuuttia ja maista – jos ne tuntuvat sopivan kypsiltä, lisää joukkoon ripaus mustapippuria, persilja sekä aavistus chilijauhetta ja purista lopuksi pinnalle hieman sitruunamehua.

Sekoita ainekset hyvin, tarkista maku uudelleen – tässä vaiheessa maun tulisi olla kohdallaan. Hienonna puolet paistetuista sienistä veitsellä hienoksi silpuksi. Lisää silputut sienet riisin joukkoon ensimmäisen liemikauhallisen jälkeen. Valmista risotto muuten perusohjeen mukaan.

Sienirisoton ohje on kirjasta Jamie Oliver, Alaston kokki (WSOY 2002).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt