Maku

Sienilisäke risotolle

55 min
0
0

Sienilisäke risotolle

GL
KA
MU
0
0
Teksti Bettina Sågbom-Ek
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gsuppilovahveroita
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN

Leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi. Paista sienet muutamassa erässä paistinpannulla tai kasarissa.

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä hyvin kuumassa pannussa tai kasarissa ja lisää joukkoon sienet ja timjami.

Kuullota noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon valkosipuli ja ripaus suolaa.

Kuullota sieniä vielä parisen minuuttia ja maista – jos ne tuntuvat sopivan kypsiltä, lisää joukkoon ripaus mustapippuria, persilja sekä aavistus chilijauhetta ja purista lopuksi pinnalle hieman sitruunamehua.

Sekoita ainekset hyvin, tarkista maku uudelleen – tässä vaiheessa maun tulisi olla kohdallaan. Hienonna puolet paistetuista sienistä veitsellä hienoksi silpuksi. Lisää silputut sienet riisin joukkoon ensimmäisen liemikauhallisen jälkeen. Valmista risotto muuten perusohjeen mukaan.

Sienirisoton ohje on kirjasta Jamie Oliver, Alaston kokki (WSOY 2002).

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä