Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Sieni-sipulikeitto saa syvää makua valkoviinistä ja miso­tahnasta. Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot tai kantarellit. Juustolla gratinoidut leivät imevät liemestä herkullisesti makua.

11.10.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
4
isoa sipulia
1½ l
sieniä ( esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
1 rkl
öljyä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1½ l
kasvislientä fondista
2
timjaminoksaa
2 rkl
misotahnaa
¼ tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
½
patonki
2 dl
vahvaa juustoraastetta

Sieni-sipulikeitto – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit puoliksi ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja pilko sienet suupaloiksi.
  2. Paista sieniä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Ota kourallinen sieniä syrjään leipiä varten ja lisää sipulit kattilaan. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi, timjaminoksat ja misotahna ja anna keiton hautua keskilämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa patonki viipaleiksi uunipellille. Pane jokaiselle patongille pari paistettua sientä ja juustoraastetta. Paahda leipiä uunissa noin 7 minuuttia.
  4. Poista keitosta timjaminoksat ja mausta pippurilla. Tarkista suola. Lusikoi sieni-sipulikeitto lautasille ja aseta patonkiviipaleet päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt