Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
Kasvis
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Sieni-sipulikeitto saa syvää makua valkoviinistä ja misotahnasta. Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot tai kantarellit. Juustolla gratinoidut leivät imevät liemestä herkullisesti makua.
1½ lsieniä ( esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
1 rklöljyä
2 dlkuivaa valkoviiniä
1½ lkasvislientä fondista
2timjaminoksaa
2 rklmisotahnaa
¼ tlvalkopippuria myllystä
Lisäksi
½ patonki
2 dlvahvaa juustoraastetta
Sieni-sipulikeitto – ohje:
Kuori ja leikkaa sipulit puoliksi ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja pilko sienet suupaloiksi.
Paista sieniä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Ota kourallinen sieniä syrjään leipiä varten ja lisää sipulit kattilaan. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi, timjaminoksat ja misotahna ja anna keiton hautua keskilämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa patonki viipaleiksi uunipellille. Pane jokaiselle patongille pari paistettua sientä ja juustoraastetta. Paahda leipiä uunissa noin 7 minuuttia.
Poista keitosta timjaminoksat ja mausta pippurilla. Tarkista suola. Lusikoi sieni-sipulikeitto lautasille ja aseta patonkiviipaleet päälle.