Kotivinkki

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Sieni-sipulikeitto saa syvää makua valkoviinistä ja miso­tahnasta. Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot tai kantarellit. Juustolla gratinoidut leivät imevät liemestä herkullisesti makua.
KA
MU
2.7
1
Julkaistu: 11.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa sipulia
  • 1½ lsieniä ( esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
  • 1 rklöljyä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1½ lkasvislientä fondista
  • 2timjaminoksaa
  • 2 rklmisotahnaa
  • ¼ tlvalkopippuria myllystä

Lisäksi

  • ½ patonki
  • 2 dlvahvaa juustoraastetta
Tulosta

Sieni-sipulikeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit puoliksi ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja pilko sienet suupaloiksi.
  2. Paista sieniä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Ota kourallinen sieniä syrjään leipiä varten ja lisää sipulit kattilaan. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi, timjaminoksat ja misotahna ja anna keiton hautua keskilämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa patonki viipaleiksi uunipellille. Pane jokaiselle patongille pari paistettua sientä ja juustoraastetta. Paahda leipiä uunissa noin 7 minuuttia.
  4. Poista keitosta timjaminoksat ja mausta pippurilla. Tarkista suola. Lusikoi sieni-sipulikeitto lautasille ja aseta patonkiviipaleet päälle.
1 kommentti