Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minSieni-sipulikeitto saa syvää makua valkoviinistä ja misotahnasta. Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot tai kantarellit. Juustolla gratinoidut leivät imevät liemestä herkullisesti makua.
KA
MU
3.6
Kuvat
Julkaistu 11.10.2021

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4isoa sipulia
- 1½ lsieniä ( esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
- 1 rklöljyä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä
- 1½ lkasvislientä fondista
- 2timjaminoksaa
- 2 rklmisotahnaa
- ¼ tlvalkopippuria myllystä
Lisäksi
- ½ patonki
- 2 dlvahvaa juustoraastetta
Sieni-sipulikeitto – ohje:
- Kuori ja leikkaa sipulit puoliksi ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja pilko sienet suupaloiksi.
- Paista sieniä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Ota kourallinen sieniä syrjään leipiä varten ja lisää sipulit kattilaan. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemi, timjaminoksat ja misotahna ja anna keiton hautua keskilämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa patonki viipaleiksi uunipellille. Pane jokaiselle patongille pari paistettua sientä ja juustoraastetta. Paahda leipiä uunissa noin 7 minuuttia.
- Poista keitosta timjaminoksat ja mausta pippurilla. Tarkista suola. Lusikoi sieni-sipulikeitto lautasille ja aseta patonkiviipaleet päälle.

Itämainen suppilovahverosoppa – kookosmaidolla ja punaisella currylla maustettu soppa lämmittää syyssäässä
Maku

Vappu Pimiän sienikeitto – katso samettisen sopan resepti!
Maku

Sienikeitto sulatejuustolla – samettinen koostumus ja herkullinen maku vievä kielen mennessään!
Kotivinkki

Kookos-kantarellikeitto – tuulahdus tropiikkia tekee sienikeitosta ihan uuden!
Maku

Omenainen suppilovahverokeitto – silkkisen pehmeän keiton salainen ainesosa on Jaloviina
Kotivinkki

Kirkaslieminen suppilovahverokeitto
Maku

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista
Maku

Sienipyttipannu – kotiruokaklassikon vartissa valmis vegeversio
Meillä kotona