Maku

Sieni-pekonipiirakka

1 h 25 min
4.24
3

Helppo sienipiirakka saa täyteläisen maun pekonista ja parmesaanista. Tällä ohjeella piirakka syntyy nopeasti iltapalapöytään!
Tulosta
Teksti Eeva Kolu

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita (kylmää)
  • 3 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 120 gpekonia
  • 1sipuli (hienonnettuna)
  • 1 lkantarelleja (tai suppilovahveroita)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Sieni-pekonipiirakka valmistuu näin:

1. Yhdistä jauhot ja suola. Kuutioi voi pieneksi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää kylmää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinasta pallon. Nosta se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

3. Puhdista ja pilko sienet. Kuullota pannulla pekoni ja sipuli. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut.

4. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Levitä sitten pohjan päälle pekoni-sipuli-sieniseos.

6. Sekoita keskenään ranskankerma, munat, parmesaani ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

7. Paista sieni-pekonipiirakkaa 20–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.

MITÄ PIDIT?
4.24