4,3(73)
Sieni-pekonipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Helppo sienipiirakka saa täyteläisen maun pekonista ja parmesaanista. Tällä ohjeella piirakka syntyy nopeasti iltapalapöytään!
Teksti

Julkaistu 2.9.2014
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
100 gvoita (kylmää)
3 rklvettä (kylmää)
Täyte
120 gpekonia
1sipuli (hienonnettuna)
1 lkantarelleja (tai suppilovahveroita)
200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
2 kplmunaa
1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tltimjamia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Sieni-pekonipiirakka valmistuu näin:

1. Yhdistä jauhot ja suola. Kuutioi voi pieneksi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää kylmää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinasta pallon. Nosta se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

3. Puhdista ja pilko sienet. Kuullota pannulla pekoni ja sipuli. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut.

4. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Levitä sitten pohjan päälle pekoni-sipuli-sieniseos.

6. Sekoita keskenään ranskankerma, munat, parmesaani ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

7. Paista sieni-pekonipiirakkaa 20–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.