


Sieni-pekonipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Helppo sienipiirakka saa täyteläisen maun pekonista ja parmesaanista. Tällä ohjeella piirakka syntyy nopeasti iltapalapöytään!
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
100 g
voita (kylmää)
3 rkl
vettä (kylmää)
Täyte
120 g
pekonia
1
sipuli (hienonnettuna)
1 l
kantarelleja (tai suppilovahveroita)
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 kpl
munaa
1 1/2 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Sieni-pekonipiirakka – ohje:
- Yhdistä jauhot ja suola. Kuutioi voi pieneksi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää kylmää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinasta pallon. Nosta se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Puhdista ja pilko sienet. Kuullota pannulla pekoni ja sipuli. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Levitä sitten pohjan päälle pekoni-sipuli-sieniseos.
- Sekoita keskenään ranskankerma, munat, parmesaani ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
- Paista sieni-pekonipiirakkaa 20–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat