3,8(4)
Sieni-kiinankaalikääryleet
Munaton
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Julkaistu 14.9.2011
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
1/2 dlohrasuurimoita (helmiä, Torino)
800 gkiinankaalia
200 gkantarelleja
100 gpurjoa
1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 rklsoijakastiketta
1/4 tlmustapippuria
Valeluun
2 dlkasvislientä
  1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Irrota kaalista 8 ulointa lehteä.
  3. Höyrytä tai keitä lehdet kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa paksut lehtiruodit ohuemmiksi.
  4. Kypsennä myös kaalin sisälehdet. Anna jäähtyä ja hienonna lehdet. Hienonna myös puhdistetut sienet ja halkaistu, pesty purjo.
  5. Kuumenna rasva pannulla. Kuullota sieniä ja purjoa, kunnes irtoava neste on lähes haihtunut. Mausta.
  6. Lisää sieniseokseen keitetty ohra ja hienonnetut kaalin sisälehdet.
  7. Jaa täyte höyrytetyille lehdille ja taittele kääryleiksi.
  8. Nosta sieni-kiinankaalikääryleet kevyesti voideltuun uunivuokaan.
  9. Kypsennä sieni-kiinankaalikääryleitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele paistamisen aikana kasvisliemellä, jotta kaalikääryleet eivät kuivu.
  10. Tarjoa sieni-kiinankaalikääryleet perunasoseen ja puolukoiden kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.