Maku

Sieni-kiinankaalikääryleet

1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
45 min
MU
KA
3.8
0
Julkaistu: 14.9.2011


Ainekset (8 kpl)

  • 1/2 dlohrasuurimoita (helmiä, Torino)
  • 800 gkiinankaalia
  • 200 gkantarelleja
  • 100 gpurjoa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1/4 tlmustapippuria

Valeluun

  • 2 dlkasvislientä
Tulosta
  1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Irrota kaalista 8 ulointa lehteä.
  3. Höyrytä tai keitä lehdet kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa paksut lehtiruodit ohuemmiksi.
  4. Kypsennä myös kaalin sisälehdet. Anna jäähtyä ja hienonna lehdet. Hienonna myös puhdistetut sienet ja halkaistu, pesty purjo.
  5. Kuumenna rasva pannulla. Kuullota sieniä ja purjoa, kunnes irtoava neste on lähes haihtunut. Mausta.
  6. Lisää sieniseokseen keitetty ohra ja hienonnetut kaalin sisälehdet.
  7. Jaa täyte höyrytetyille lehdille ja taittele kääryleiksi.
  8. Nosta sieni-kiinankaalikääryleet kevyesti voideltuun uunivuokaan.
  9. Kypsennä sieni-kiinankaalikääryleitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele paistamisen aikana kasvisliemellä, jotta kaalikääryleet eivät kuivu.
  10. Tarjoa sieni-kiinankaalikääryleet perunasoseen ja puolukoiden kanssa.
Kommentoi »