


Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Sienileivät saavat päälleen tatteja, avomaankurkkua, paprikaa ja mausteita – sekä tietenkin juustoa! Nämä lämpimät sienileivät ovat takuuvarma välipalahitti.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Sienileivät
5 dl
puhdistettuja ja paloiteltuja herkku- tai sekatatteja
1
sipuli
1 rkl
voita tai öljyä
2
avomaankurkkua
½
paprika
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
3 dl
ruokakermaa
6–8
paahtoleipäviipaletta
2 dl
juustoraastetta
Lisäksi
kevät- tai kesäsipulinvarsia
Sienileivät – ohje:
- Kumoa tatit kuumalle pannulle. Sekoita, kunnes sienistä irronnut neste on lähes haihtunut. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa pannulla hetki.
- Pese kurkut ja paprika. Kuutioi kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paahda noin 5 minuuttia.
- Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa kiehuen 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on muuttunut hiukan paksummaksi.
- Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Jaa kastike leiville ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin värin, noin 15 minuuttia.
- Pilko kevätsipulinvarsia ja ripottele niitä sienileipien pinnalle. Tarjoa sienileivät salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat