Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min

Sienileivät saavat päälleen tatteja, avomaankurkkua, paprikaa ja mausteita – sekä tietenkin juustoa! Nämä lämpimät sienileivät ovat takuuvarma välipalahitti.

17.8.2018
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Sienileivät
5 dl
puhdistettuja ja paloiteltuja herkku- tai sekatatteja
1
sipuli
1 rkl
voita tai öljyä
2
avomaankurkkua
½
paprika
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
3 dl
ruokakermaa
6–8
paahtoleipäviipaletta
2 dl
juustoraastetta
Lisäksi
kevät- tai kesäsipulinvarsia

Sienileivät – ohje:

  1. Kumoa tatit kuumalle pannulle. Sekoita, kunnes sienistä irronnut neste on lähes haihtunut. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa pannulla hetki.
  2. Pese kurkut ja paprika. Kuutioi kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paahda noin 5 minuuttia.
  3. Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa kiehuen 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on muuttunut hiukan paksummaksi.
  4. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Jaa kastike leiville ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin värin, noin 15 minuuttia.
  5. Pilko kevätsipulinvarsia ja ripottele niitä sienileipien pinnalle. Tarjoa sienileivät salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt