Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
1 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
15 minSienileivät saavat päälleen tatteja, avomaankurkkua, paprikaa ja mausteita – sekä tietenkin juustoa! Nämä lämpimät sienileivät ovat takuuvarma välipalahitti.
KA
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.8.2018

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
Ainekset (4–5 annosta)
Sienileivät
- 5 dlpuhdistettuja ja paloiteltuja herkku- tai sekatatteja
- 1sipuli
- 1 rklvoita tai öljyä
- 2avomaankurkkua
- ½paprika
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 3 dlruokakermaa
- 6–8paahtoleipäviipaletta
- 2 dljuustoraastetta
Lisäksi
- kevät- tai kesäsipulinvarsia
Sienileivät valmistuvat näin:
- Kumoa tatit kuumalle pannulle. Sekoita, kunnes sienistä irronnut neste on lähes haihtunut. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa pannulla hetki.
- Pese kurkut ja paprika. Kuutioi kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paahda noin 5 minuuttia.
- Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa kiehuen 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on muuttunut hiukan paksummaksi.
- Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Jaa kastike leiville ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin värin, noin 15 minuuttia.
- Pilko kevätsipulinvarsia ja ripottele niitä sienileipien pinnalle. Tarjoa sienileivät salaatin kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.5