Sienileivät saavat päälleen tatteja, avomaankurkkua, paprikaa ja mausteita – sekä tietenkin juustoa! Nämä lämpimät sienileivät ovat takuuvarma välipalahitti.
5 dlpuhdistettuja ja paloiteltuja herkku- tai sekatatteja
1sipuli
1 rklvoita tai öljyä
2avomaankurkkua
½paprika
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
3 dlruokakermaa
6–8paahtoleipäviipaletta
2 dljuustoraastetta
Lisäksi
kevät- tai kesäsipulinvarsia
Sienileivät – ohje:
Kumoa tatit kuumalle pannulle. Sekoita, kunnes sienistä irronnut neste on lähes haihtunut. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa pannulla hetki.
Pese kurkut ja paprika. Kuutioi kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paahda noin 5 minuuttia.
Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa kiehuen 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on muuttunut hiukan paksummaksi.
Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Jaa kastike leiville ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin värin, noin 15 minuuttia.
Pilko kevätsipulinvarsia ja ripottele niitä sienileipien pinnalle. Tarjoa sienileivät salaatin kanssa.