Kotivinkki

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa

1 h
KA
MU
4.5
0

Sienileivät saavat päälleen tatteja, avomaankurkkua, paprikaa ja mausteita – sekä tietenkin juustoa! Nämä lämpimät sienileivät ovat takuuvarma välipalahitti.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4–5 annosta)

Sienileivät

  • 5 dlpuhdistettuja ja paloiteltuja herkku- tai sekatatteja
  • 1sipuli
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • 2avomaankurkkua
  • ½paprika
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 3 dlruokakermaa
  • 6–8paahtoleipäviipaletta
  • 2 dljuustoraastetta

Lisäksi

  • kevät- tai kesäsipulinvarsia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Sienileivät valmistuvat näin:

  1. Kumoa tatit kuumalle pannulle. Sekoita, kunnes sienistä irronnut neste on lähes haihtunut. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa pannulla hetki.
  2. Pese kurkut ja paprika. Kuutioi kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paahda noin 5 minuuttia.
  3. Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa kiehuen 15–20 minuuttia tai kunnes kastike on muuttunut hiukan paksummaksi.
  4. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Jaa kastike leiville ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin värin, noin 15 minuuttia.
  5. Pilko kevätsipulinvarsia ja ripottele niitä sienileipien pinnalle. Tarjoa sienileivät salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.5