Maku

Sieni-hapankaalikääryleet

3 h 15 min
0
0

Sieni-hapankaalikääryleet

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 2 dlohrasuurimoita
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 3000 gkeräkaalia
  • 1 kplsipulia
  • 150 gpekonia
  • 1 rklvoita
  • 800 ghapankaalia
  • 3 dlsuolattuja sieniä (liotettuna)
  • 1 dlhunajaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplmunaa

Valeluliemi

  • 5 dlvettä
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlhunajaa
  • 2 rklsoijakastiketta

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa ohrat kiehumaan lihaliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen neste pois.

Kypsennä valkokaali. Koverra veitsellä kaalin kanta irti. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Valuta kaali, mutta säästä keitinliemi valeluliemen vedeksi. Irrota varovasti, yksi kerrallaan, yhteensä 25 suurta ja eheää lehteä.

Kuori ja silppua sipuli ja leikkaa pekonit pieniksi paloiksi. Sulata pannulla voi ja ruskista sipulit sekä pekonit.

Lisää sipuliseokseen hapankaali sekä liotetut, valutetut ja silputut suolasienet. Paista seosta noin 5 minuuttia.

Sekoita täytteen joukkoon ohra. Mausta seos hunajalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarkista täytteen maku ja lisää suolaa maun mukaan. Täyte saa kuitenkin maistua reilusti suolaiselta. Lisää lopuksi munat ja kääntele seos tasaiseksi.

Ohenna kaalinlehdistä paksua lehtiruotia veitsellä. Levitä kuusi lehteä työpöydälle ja jaa lehdille neljäsosa täytteestä. Taita lehtien reunat täytteen päälle ja rullaa lehdet kääryleeksi. Tee loput kääryleet samaan tapaan.

Nosta kääryleet voideltuun uunipannuun tiiviisti, vieri viereen. Sekoita valeluliemen ainekset ja kaada puolet seoksesta kaalikääryleille. Kypsennä kääryleitä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Valele sieni-hapankaalikääryleitä paiston aikana lopulla liemellä ja käännä kääryleet kertaalleen.

Tarjoa sieni-hapankaalikääryleet keitettyjen perunoiden, ruskean sienikastikkeen ja karpalohillokkeen kanssa.

•Uudelleen lämmittäminen vain parantaa kaalikääryleiden makua. Voit huoletta valmistaa kääryleet edellisenä päivänä tai jopa pakastaa. Halutessasi voit silputa valkokaalien sisäosat täytteeseen ja vähentää vastaavasti hapankaalin määrää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä