


Siemensämpylät
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Reseptin ainekset
30 kpl
1 1/2 dl
pinjansiemeniä
5 dl
rasvatonta maitoa
50 g
hiivaa
1 1/2 tl
suolaa
3/4 dl
hunajaa
150 g
juustoa (raasteena)
9 dl
vehnäjauhoja
2 dl
grahamjauhoja
50 g
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Pinnalle
1/2 dl
seesaminsiemeniä
Paahda pinjansiemenet halutessasi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, näin ne saavat lisää makua. Rouhi siemenet veitsellä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää maitoon suola, hunaja, siemenrouhe, juustoraaste ja noin puolet jauhoista. Sekoita. Alusta taikinaan loput jauhot ja rasva. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi. Jauhota leivinpöytä ja tee taikinasta kaksi 45 cm:n pituista tankoa. Leikkaa tangot 16 palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota vielä noin 30 min. Voitele maidolla ja ripota pintaan seesaminsiemeniä. Paista siemensämpylöitä 225 asteessa noin 12 min. *Tarjoa siemensämpylät kylmän maidon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat