Maku

Siemensämpylät

1 h 5 min
5
0

Siemensämpylät

MU
KA
0
5
Teksti Maito ja terveys ry
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 1 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 5 dlrasvatonta maitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dlhunajaa
  • 150 gjuustoa (raasteena)
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlgrahamjauhoja
  • 50 gjuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Pinnalle

  • 1/2 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Paahda pinjansiemenet halutessasi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, näin ne saavat lisää makua. Rouhi siemenet veitsellä.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää maitoon suola, hunaja, siemenrouhe, juustoraaste ja noin puolet jauhoista. Sekoita. Alusta taikinaan loput jauhot ja rasva. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi.
Jauhota leivinpöytä ja tee taikinasta kaksi 45 cm:n pituista tankoa. Leikkaa tangot 16 palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota vielä noin 30 min. Voitele maidolla ja ripota pintaan seesaminsiemeniä. Paista siemensämpylöitä 225 asteessa noin 12 min.
*Tarjoa siemensämpylät kylmän maidon kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä