Maku

Semifreddo ruskistetulla voilla ja vaahterasiirapilla

5 h 30 min
5
2

Semifreddo ruskistetulla voilla ja vaahterasiirapilla

Semifreddo on helposti syntyvä jäädytetty jälkiruoka. Sen täydellinen makupari on pähkinäisen makuinen ruskistettu voi ja vaahterasiirappi. Lusikoi päälle pannulla karamellisoidut omenat.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Semifreddo

  • 5 dlkuohukermaa
  • 75 gvoita
  • 1.5 dlvaahterasiirappia
  • 5 kplkananmunan keltuainen

Karamellisoidut omenat

  • 2 kplomenaa (suomalainen)
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlkanelia

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Laita kerma odottamaan jääkaappiin.

Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä. Pyörittele kattilaa muutaman kerran. Jatka ruskistamista kunnes voi saa kullankeltaisen värin ja tuoksuu pähkinäiseltä noin 8 minuuttia. Kaada voi kulhoon jäähtymään. (Kattilan pohjalle erottunutta osaa ei kaavita mukaan.)

Kuumenna puhtaassa kattilassa seuraavaksi vaahterasiirappi. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.

Vatkaa kananmunan keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada vaahtoon kuuma vaahterasiirappi ohuena nauhana sähkövatkaimella samalla sekoittaen. Sekoita mukaan ruskistettu voi. Jatka vaahdottamista parin minuutin ajan.

Sekoita lusikalla käännelle vaahtoon kermavaahto. Kaada seos leipävuokaan ja tasoittele pinta.

Peitä vuoka muovikelmulla, ja laita se tasaiselle alustalle pakastimeen.

Anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tunnin ajan.

Valmista karamellisoidut omenat. Kuumenna pannulla voi. Lisää mukaan siivutetut omenat, sokeri ja kaneli.

Paista omenoita välillä käännelle kunnes pinta karamellisoituu. Anna omenoiden jäätyä.

Nosta vuoka pakastimesta huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa semifreddo tarjoilulautaselle.

Lusikoi semifreddon päälle omenat. Tarjoile heti.

Vinkki!

Voit säilyttää semifreddoa pakastimessa hyvin peitettynä parin viikon ajan.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä