Kotivinkki

Se paras punajuurisosekeitto

55 min
0
0

Se paras punajuurisosekeitto

Punajuurisosekeitto on kuin samettia lautaselle. Lisäkkeiden kanssa se riittää aterian ainoaksi lämpimäksi ruoaksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500–600 gpunajuurta
  • 3isohkoa perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1sipuli
  • 2valkosipulin kynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 lvettä
  • 2kasvis- tai kanaliemikuutiota
  • 2 rklkapriksia
  • mustapippuria
  • smetanaa) (1 prk (120 g)

Tarjoiluun

  • kapriksia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

1. Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele kasviksia kuumassa öljyssä. Lisää kuuma tai vedenkeittimessä kiehautettu vesi ja liemikuutiot. Keitä  kannen alla hiljaa poreillen, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
3. Lisää kaprikset ja rouhaise muutama kierros mustapippuria. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi. Lisää lopuksi smetana. Jos haluat, että punajuurisosekeitto on laktoositon, voit myös tarjoilla smetanan erikseen.

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä