Kotivinkki

Se paras punajuurisosekeitto

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Punajuurisosekeitto on kuin samettia lautaselle. Lisäkkeiden kanssa se riittää aterian ainoaksi lämpimäksi ruoaksi.
0
0
Julkaistu: 2.12.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 500–600 gpunajuurta
  • 3isohkoa perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1sipuli
  • 2valkosipulin kynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 lvettä
  • 2kasvis- tai kanaliemikuutiota
  • 2 rklkapriksia
  • mustapippuria
  • smetanaa) (1 prk (120 g)

Tarjoiluun

  • kapriksia
Tulosta

1. Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele kasviksia kuumassa öljyssä. Lisää kuuma tai vedenkeittimessä kiehautettu vesi ja liemikuutiot. Keitä  kannen alla hiljaa poreillen, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. 3. Lisää kaprikset ja rouhaise muutama kierros mustapippuria. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi. Lisää lopuksi smetana. Jos haluat, että punajuurisosekeitto on laktoositon, voit myös tarjoilla smetanan erikseen.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »