


Se paras punajuurisosekeitto
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Punajuurisosekeitto on kuin samettia lautaselle. Lisäkkeiden kanssa se riittää aterian ainoaksi lämpimäksi ruoaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
500–600 g
punajuurta
3
isohkoa perunaa (jauhoinen lajike)
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 rkl
kapriksia
mustapippuria
smetanaa) (1 prk (120 g)
Tarjoiluun
kapriksia
1. Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele kasviksia kuumassa öljyssä. Lisää kuuma tai vedenkeittimessä kiehautettu vesi ja liemikuutiot. Keitä kannen alla hiljaa poreillen, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. 3. Lisää kaprikset ja rouhaise muutama kierros mustapippuria. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi. Lisää lopuksi smetana. Jos haluat, että punajuurisosekeitto on laktoositon, voit myös tarjoilla smetanan erikseen.
Suosittelemme myös näitä:
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat