


Joulun suosikki
Se paras (ja ylellisin) luumurahka – luksusversio perinteisestä luumurahkasta
45 min
Täydellisen luumurahkan salaisuus on mausteisessa madeiraliemessä keitetty luumuhilloke. Luumuhilloke maistuu ihanalta myös riisipuuron kanssa. Keitä siis tätä herkkua tuplasatsi!
Näin onnistut!
- Raaka-aineita on vähän, joten satsaa laatuun. Luumut ovat lähtökohtaisesti edullisia. Valitse kuivahedelmähyllystä hieman arvokkaammat luumut, jotka ovat maukkaampia ja pehmeitä.
- Vaikka kuivatuista luumuista on poistettu kivet mekaanisesti, kannattaa kivettömyys varmistaa ennen hillokkeeksi keittämistä.
- Keitä luumuja mausteliemessä miedolla lämmöllä, jotta hillokkeesta haihtuu mahdollisimman vähän nestettä. Jos hilloke näyttää keittämisen aikana kuivahtavan liikaa, lisää vettä tai omenamehua.
- Mausta rahkavaahto vaniljasokerilla, jossa on aito vaniljan maku. Vanilliinisokeri antaa hillokkeeseen liian pistävän maun.5 Jäähdytä luumuhilloke huoneenlämpöiseksi ennen kuin nostelet sitä rahkavaahdon päälle. Kuuma hilloke vetistää vaahdon hetkessä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Luumuhilloke
1 ps (200 g)
pehmeitä kivettömiä luumuja
2 dl
vettä
½ dl
madeiraviiniä
½ dl
sokeria
1
kanelitanko
1
tähtianis
Rahkavaahto
2 dl
kuohukermaa
1 prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
3 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Se paras luumurahka – ohje:
- Leikkaa luumut neljään osaan.
- Mittaa kattilaan vesi, madeira, sokeri, kanelitanko ja tähtianis. Lisää luumut. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä poristen 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kulhossa rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Nostele joukkoon kermavaahto.
- Lusikoi rahkavaahtoa jälkiruokamaljoihin. Lisää päälle luumuhilloketta.
Vinkki!
Luumuhillokkeen voi keittää hyvissä ajoin valmiiksi, ja nostella rahkavaahdon päälle juuri ennen tarjoilua.
Halutessasi voit korvata madeiran omenamehulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat