4,1(18)
Schwarzwaldin unelmatorttu
Gluteeniton
2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min
Schwarzwaldin kakku yhdistää suklaan ja kirsikat. Kokeile kakun makuja kääretortussa! Schwarzwaldin unelmatortun kruunaavat tuoreet kirsikat.
27.3.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
4 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
1 3/4 dlsokeria (hienoa kidesokeria)
1 dlhasselpähkinäjauhetta (esim. Meira)
3/4 dlperunajauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 1/2 tlleivinjauhetta
Täyte
2 dlkirsikkahilloa (esim. St. Dalfour)
2 dlkuohukermaa
200 gvaniljarahkaa
100 gsuklaata (tummaa, hienoksi rouhittuna)
Päälle
1 rkltomusokeria
100 gsuklaata
3 dlkirsikoita (tuoreita)

Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa pähkinä- ja perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Kääntele lastalla varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja saanut kauniin värin.

Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille pohja ylöspäin. Irrota paistopaperi varovasti pohjasta.

Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle hilloa.

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja yhdistä siihen vaniljarahka. Levitä kermarahka kääretorttupohjalle ja ripottele päälle rouhittua suklaata.

Kääri pohja tiiviiksi rullaksi. Siirrä rulla leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.

Siivilöi kääre­tortun pinnalle tomusokeria. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla. Valuta suklaasula ­kääretortun päälle rennoiksi viiruiksi. Koristele unelmatorttu tuoreilla kirsikoilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.