Schwarzwaldin unelmatorttu

2 h 40 min
5
0

Schwarzwaldin unelmatorttu

GL
0
5
Schwarzwaldin kakku yhdistää suklaan ja kirsikat. Kokeile kakun makuja kääretortussa! Schwarzwaldin unelmatortun kruunaavat tuoreet kirsikat.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 3/4 dlsokeria (hienoa kidesokeria)
  • 1 dlhasselpähkinäjauhetta (esim. Meira)
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlkirsikkahilloa (esim. St. Dalfour)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 100 gsuklaata (tummaa, hienoksi rouhittuna)

Päälle

  • 1 rkltomusokeria
  • 100 gsuklaata
  • 3 dlkirsikoita (tuoreita)

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa pähkinä- ja perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Kääntele lastalla varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja saanut kauniin värin.

Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille pohja ylöspäin. Irrota paistopaperi varovasti pohjasta.

Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle hilloa.

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja yhdistä siihen vaniljarahka. Levitä kermarahka kääretorttupohjalle ja ripottele päälle rouhittua suklaata.

Kääri pohja tiiviiksi rullaksi. Siirrä rulla leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.

Siivilöi kääre­tortun pinnalle tomusokeria. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla. Valuta suklaasula ­kääretortun päälle rennoiksi viiruiksi. Koristele unelmatorttu tuoreilla kirsikoilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä