Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Schwartzwaldin kirsikkaleivokset

12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h 0 min

Ihanan herkulliset gluteenittomat leivokset on nimetty klassisen suklaa-kirsikkakakun mukaan. Kondiittorimestari Eero Paulamäen keittiössä ainekset punnitaan onnistumisen takaamiseksi. 

Reseptin ainekset
30 palaa
Marinoidut kirsikat
4 dl
vettä
200 g
fariinisokeria (noin 3 dl)
5 kpl
tähtianista
300 g
kirsikoita (esim. Stollenwerk-säilykekirsikoita tai pakastettuja)
Leivospohja
9 kpl
valkuaista (M-koko)
100 g
sokeria (noin 1 1/5 dl)
9 kpl
keltuaista
25 g
maissitärkkelystä (noin 1/3 dl)
75 g
kaakaojauhetta (noin 1 4/5 dl)
3 rkl
kaakaonibsejä (halutessa)
Tumma suklaamousse
260 g
tummaa suklaata
5 kpl
liivatelehteä
1 3/4 dl
kevytmaitoa
3/4 dl
kirsikoiden marinointilientä
4 1/2 dl
kuohukermaa (vaahdotettuna)

Schwartzwaldin kirsikkaleivokset – ohje:

  1. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja tähtianikset. Lisää kirsikat. Anna maustua kelmulla peitetyssä astiassa mieluiten yön yli. (Jos käytät ulkomaisia pakastekirsikoita, keitä niitä 5–10 minuuttia.)
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset edelleen vatkaten. Yhdistä tärkkelys ja kaakaojauhe. Sekoita ne varovasti vaahtoon.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi nibsejä. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa kulhoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta maito ja marinointiliemi. Nosta kattila liedeltä ja liuota liemeen kuivaksi puristetut liivatteet.
  5. Kaada maito suklaan päälle kulhoon, anna suklaan hetki sulaa ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä 25–30 asteeseen ja kääntele sekaan kermavaahto. Sekoita joukkoon kirsikoita makusi mukaan. Anna täytteen asettua hetki.
  6. Leikkaa leivospohja tasakokoisiksi paloiksi. Levitä pohjalevylle moussea ja kirsikoita. Nosta päälle toinen levy ja päällystä samoin. (Voit myös puolittaa levyn ja täyttää sen kakuksi.) Koristele.
  7. Tarjoa Schwartzwaldin kirsikkaleivokset kahvin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt