Schwartzwaldin kirsikkaleivokset

12 h 45 min
5
0

Schwartzwaldin kirsikkaleivokset

GL
0
5
Ihanan herkulliset gluteenittomat leivokset on nimetty klassisen suklaa-kirsikkakakun mukaan. Kondiittorimestari Eero Paulamäen keittiössä ainekset punnitaan onnistumisen takaamiseksi. 
Teksti Eero Paulamäki, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Marinoidut kirsikat

  • 4 dlvettä
  • 200 gfariinisokeria (noin 3 dl)
  • 5 kpltähtianista
  • 300 gkirsikoita (esim. Stollenwerk-säilykekirsikoita tai pakastettuja)

Leivospohja

  • 9 kplvalkuaista (M-koko)
  • 100 gsokeria (noin 1 1/5 dl)
  • 9 kplkeltuaista
  • 25 gmaissitärkkelystä (noin 1/3 dl)
  • 75 gkaakaojauhetta (noin 1 4/5 dl)
  • 3 rklkaakaonibsejä (halutessa)

Tumma suklaamousse

  • 260 gtummaa suklaata
  • 5 kplliivatelehteä
  • 1 3/4 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlkirsikoiden marinointilientä
  • 4 1/2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tee näin

12 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h

Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja tähtianikset. Lisää kirsikat. Anna maustua kelmulla peitetyssä astiassa mieluiten yön yli. (Jos käytät ulkomaisia pakastekirsikoita, keitä niitä 5–10 minuuttia.)

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset edelleen vatkaten. Yhdistä tärkkelys ja kaakaojauhe. Sekoita ne varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi nibsejä. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa kulhoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta maito ja marinointiliemi. Nosta kattila liedeltä ja liuota liemeen kuivaksi puristetut liivatteet.

Kaada maito suklaan päälle kulhoon, anna suklaan hetki sulaa ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä 25–30 asteeseen ja kääntele sekaan kermavaahto. Sekoita joukkoon kirsikoita makusi mukaan. Anna täytteen asettua hetki.

Leikkaa leivospohja tasakokoisiksi paloiksi. Levitä pohjalevylle moussea ja kirsikoita. Nosta päälle toinen levy ja päällystä samoin. (Voit myös puolittaa levyn ja täyttää sen kakuksi.) Koristele.

Tarjoa Schwartzwaldin kirsikkaleivokset kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä