Kotivinkki

Savusilakkamousse saaristolaisleivällä

0
0

Savusilakkamousse saaristolaisleivällä

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset

Saaristolaisleipä

  • 1 lpiimääa
  • 75 ghiivaa
  • 3 dlsiirappia
  • 3 dlvehnäleseitä
  • 3 dlkaljamaltaita
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 rklsuolaa
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • voita vuokien voiteluun

Siirappivesi

  • ½ dlsiirappia
  • ½ dlvettä

Savusilakkamousse

  • 3savusilakkaa (isohkoa)
  • ½ dlhienonnettua ruohosipulia
  • 2liivatelehteä
  • 3 dlranskankermaa (n. 300 g)
  • 1 tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria

Koristeluun

  • 1punasipuli
  • ruohosipulia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Saaristolaisleipä

1. Lämmitä piimä ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon muut aineet. Vaivaa tasaiseksi, taikina saa olla melko löysää.

2. Voitele kolme litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Anna taikinan nousta tunnin ajan.

3. Paista leipiä 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia. Kun leivät ovat kypsyneet noin tunnin, valele ne siirappivedellä ja jatka paistamista.

4. Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään. Anna leipien tekeytyä viileässä pari, kolme päivää. Saaristolaisleivät voi hyvin pakastaa.

Savusilakkamousse

1. Poista silakoista ruodot. Hienonna ruohosipuli.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

3. Sekoita silakat ja ranskankerma tasaiseksi tahnaksi. Lisää ruohosipuli. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

4. Puserra vesi liivatteista ja sulata ne kattilassa 1–2 teelusikallisessa vettä. Lisää liivate ohuena norona koko ajan sekoittaen silakka-kermaseokseen. Laita seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.

5. Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Koristele savusilakkamousse puna- ja ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä