Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Savusilakkamousse saaristolaisleivällä

27.10.2012
Reseptin ainekset
Saaristolaisleipä
1 l
piimääa
75 g
hiivaa
3 dl
siirappia
3 dl
vehnäleseitä
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
ruisjauhoja
1 rkl
suolaa
10 dl
vehnäjauhoja
voita vuokien voiteluun
Siirappivesi
½ dl
siirappia
½ dl
vettä
Savusilakkamousse
3
savusilakkaa (isohkoa)
½ dl
hienonnettua ruohosipulia
2
liivatelehteä
3 dl
ranskankermaa (n. 300 g)
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
Koristeluun
1
punasipuli
ruohosipulia

Saaristolaisleipä

1. Lämmitä piimä ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon muut aineet. Vaivaa tasaiseksi, taikina saa olla melko löysää.

2. Voitele kolme litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Anna taikinan nousta tunnin ajan.

3. Paista leipiä 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia. Kun leivät ovat kypsyneet noin tunnin, valele ne siirappivedellä ja jatka paistamista.

4. Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään. Anna leipien tekeytyä viileässä pari, kolme päivää. Saaristolaisleivät voi hyvin pakastaa.

Savusilakkamousse

1. Poista silakoista ruodot. Hienonna ruohosipuli.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

3. Sekoita silakat ja ranskankerma tasaiseksi tahnaksi. Lisää ruohosipuli. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

4. Puserra vesi liivatteista ja sulata ne kattilassa 1–2 teelusikallisessa vettä. Lisää liivate ohuena norona koko ajan sekoittaen silakka-kermaseokseen. Laita seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.

5. Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Koristele savusilakkamousse puna- ja ruohosipulilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt