Maku

Savusiika-punajuurisalaatti

25 min
0
0

Savusiika-punajuurisalaatti

Savukala ja punajuuri ovat täydelliset yhdessä. Ihanan salaatin kruunaa hunajainen inkiväärijogurtti.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpliso savustettu siika
  • 400 graastettua punajuurta
  • 4 dlkeitettyä kvinoaa
  • 4 kplkevätsipulinvartta silputtuna
  • 1 kpltuore tillipuska silputtuna
  • rucolanversoja
  • 1 kplfenkoli
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 kplomena

Salaatin mausteseos

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 0,5 rklomenaviinietikkaa
  • 1 tlhunajaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Inkiväärijogurtti

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 4 tlraastettua inkivääriä
  • 2 tlhunajaa
  • 2 tlomenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja raasta punajuuret. Silppua fenkoli, punasipuli, kevätsipulin varret ja omena. Hienonna tilli.

Perkaa kala ruodottomiksi paloiksi.

Yhdistä salaatin kasvikset jäähtyneen kvinoan kanssa.

Sekoita salaatille mausteseos omenaviinietikasta, oliiviöljystä, hunajasta, suolasta ja mustapippurista. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita huolella.

Valmista salaatinkastikeeksi jogurtti yhdistämllä raastettu inkivääri, hunaja, omenaviinietikka, ripaus suolaa ja jogurtti.

Koristele salaatti rucolan versoilla ja tillisilpulla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä