Reseptin ainekset 8 annosta
500 gpastaa (esim. Myllyn Paras Tomaatti-Chilipasta)
800 gsavukalaa (lohta)
Kastike
2 rklvoita
3 rklhiivaleipäjauhoja
1 kplsipulia (silputtuna)
2 1/2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
4 dlkevytmaitoa
4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
1 tlmustapippuria (rouhittuna)
200 gjuustoa (rasvaa 15-18 %) (raasteena)
Pinnalle
100 gjuustoa (rasvaa 15-18 %) (raasteena)
Keitä pastaa 2 minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa lisäkepastaksi. Huuhdo makaronit ja valuta lävikössä.
Valmista kastike. Kiehauta rasvassa jauhot ja lisää muut aineet. Mausta. Huomaa, että savukala tuo ruokaan suolaa.
Annostele pasta syviin uuninkestäviin lautasiin tai isoon laakeaan uunivuokaa. Lisää lohipalat ja kaada kastike päälle. Ripottele savulohi-pastavuoan pinnalle vähän juustoraastetta. Paista savukala-pastavuokia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on ruskistunut.
•Jos haluat vaihtelua, korvaa kerma kookoskermalla ja tilkalla limettimehua sekä tilli korianterilla. Näin savulohi-pastavuoka saa itämaisen makuvärityksen.