


Savukalasalaatti – maukas yhdistelmä paahdettuja kasviksia, kalaa, herneitä ja kermaviilikastiketta!
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Savukalasalaatti yhdistää paahdetut kesäkasvikset, suolaisen kalan sekä herkullisen, roseepippurilla ja limellä maustetun kermaviilikastikkeen. Nappaa helppo resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
uusia perunoita
4
kesäporkkanaa
2–4
naurista
150 g
retiisejä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
300 g
savustettua tai hiillostettua siikaa tai kuhaa
1 dl
riivittyjä herneitä
pieni nippu
tilliä
Lime-roseepippurikastike
2 dl
kermaviiliä
1 rkl
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl
limen kuoriraastetta
1 rkl
limenmehua
2 tl
roseepippuria
½ tl
suolaa
Savukalasalaatti – ohje:
- Sekoita ensin kastike ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Pese ja puolita tai lohko perunat. Pese porkkanat ja rapsuta halutessasi kuoret pois.
- Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi. Huuhtele ja lohko nauriit. Huuhtele retiisit.
- Sekoita kulhossa öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä perunat ja kasvikset erikseen öljyssä.
- Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä ensin 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää porkkanat, nauriit ja retiisit pellille. Jatka paistamista 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Riivi herneet paloista. Lisää ruodottomat savukalapalat, herneet ja tilli.
- Tarjoa kastike lämpimän savukalasalaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat