Savukalasalaatti – maukas yhdistelmä paahdettuja kasviksia, kalaa, herneitä ja kermaviilikastiketta!
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minSavukalasalaatti yhdistää paahdetut kesäkasvikset, suolaisen kalan sekä herkullisen, roseepippurilla ja limellä maustetun kermaviilikastikkeen. Nappaa helppo resepti!
GL
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu 2.8.2022

Savukalasalaatti – maukas yhdistelmä paahdettuja kasviksia, kalaa, herneitä ja kermaviilikastiketta!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kguusia perunoita
- 4 kesäporkkanaa
- 2–4 naurista
- 150 gretiisejä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- 300 gsavustettua tai hiillostettua siikaa tai kuhaa
- 1 dlriivittyjä herneitä
- pieni nipputilliä
Lime-roseepippurikastike
- 2 dlkermaviiliä
- 1 rkl1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tllimen kuoriraastetta
- 1 rkllimenmehua
- 2 tlroseepippuria
- ½ tlsuolaa
Savukalasalaatti – ohje:
- Sekoita ensin kastike ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Pese ja puolita tai lohko perunat. Pese porkkanat ja rapsuta halutessasi kuoret pois.
- Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi. Huuhtele ja lohko nauriit. Huuhtele retiisit.
- Sekoita kulhossa öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä perunat ja kasvikset erikseen öljyssä.
- Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä ensin 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää porkkanat, nauriit ja retiisit pellille. Jatka paistamista 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Riivi herneet paloista. Lisää ruodottomat savukalapalat, herneet ja tilli.
- Tarjoa kastike lämpimän savukalasalaatin kanssa.

Ruokaisa perunasalaatti kootaan kesän parhaista antimista – pääosassa ovat uudet potut, herneet ja savukala
Maku

Savukalatäytteiset letut
Maku

Savukalakeitto – toripäivän parhaassa sopassa maistuvat kauden kasvikset ja savukala
Maku

Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat
Kotivinkki

Ruokaisa luonnonkala-pastasalaatti hurmaa kesäisillä mauillaan – luonnonkalasäilyke on oiva vaihtoehto purkkitonnikalalle
Maku

Halloumitabbouleh on ruokaisampi versio perinteisestä libanonilaisesta salaatista – kokonaisuuden viimeistelevät paahdetut mantelilastut ja harissakastike
Kotivinkki

Kasvisgratiini – mehevä ja iki-ihana herkku valmistuu nopsasti kesäkasviksista!
Maku

Uunissa paahdetut kesäkasvikset
Maku