Savukalasalaatti – maukas yhdistelmä paahdettuja kasviksia, kalaa, herneitä ja kermaviilikastiketta!
Gluteeniton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Savukalasalaatti yhdistää paahdetut kesäkasvikset, suolaisen kalan sekä herkullisen, roseepippurilla ja limellä maustetun kermaviilikastikkeen. Nappaa helppo resepti!
300 gsavustettua tai hiillostettua siikaa tai kuhaa
1 dlriivittyjä herneitä
pieni nipputilliä
Lime-roseepippurikastike
2 dlkermaviiliä
1 rkl1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tllimen kuoriraastetta
1 rkllimenmehua
2 tlroseepippuria
½ tlsuolaa
Savukalasalaatti – ohje:
Sekoita ensin kastike ja laita jääkaappiin odottamaan.
Pese ja puolita tai lohko perunat. Pese porkkanat ja rapsuta halutessasi kuoret pois.
Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi. Huuhtele ja lohko nauriit. Huuhtele retiisit.
Sekoita kulhossa öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä perunat ja kasvikset erikseen öljyssä.
Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä ensin 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää porkkanat, nauriit ja retiisit pellille. Jatka paistamista 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
Riivi herneet paloista. Lisää ruodottomat savukalapalat, herneet ja tilli.