Maku

Savukala-sienipiirakka

1 h
4
2

Savukala-sienipiirakka

Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 5 dlmustatorvisieniä
  • 1/2 kplpurjoa
  • 150 gsavukalaa
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %) (mustapippuri)
  • 3 kplmunaa
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 1 rklsinappia
  • 1/2 tlyrttisuolaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista taikina. Nypi sormin huoneenlämpöinen rasva keskenään sekoitettujen kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi ja esipaista pohjaa sitten 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Valmista täyte. Paista sieniä pannulla voinokareessa, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu ja pesty purjo pannulla pehmeäksi.
Kuutioi lohi pienehköiksi paloiksi. Yhdistä keskenään muut täytteen ainekset ja sekoita seos tasaiseksi.
Levitä esipaistetulle pohjalle sienet, kalapalat ja kuullotettu purjo. Kaada päälle täyteseos ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä