Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Savukala-sienipiirakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
5.10.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
150 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dl
vettä
Täyte
5 dl
mustatorvisieniä
1/2 kpl
purjoa
150 g
savukalaa
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %) (mustapippuri)
3 kpl
munaa
1/2 dl
ruokakermaa
1 rkl
sinappia
1/2 tl
yrttisuolaa
1/2 tl
sitruunapippuria (suolaton)

Valmista taikina. Nypi sormin huoneenlämpöinen rasva keskenään sekoitettujen kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi ja esipaista pohjaa sitten 200 asteessa noin 7 minuuttia. Valmista täyte. Paista sieniä pannulla voinokareessa, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu ja pesty purjo pannulla pehmeäksi. Kuutioi lohi pienehköiksi paloiksi. Yhdistä keskenään muut täytteen ainekset ja sekoita seos tasaiseksi. Levitä esipaistetulle pohjalle sienet, kalapalat ja kuullotettu purjo. Kaada päälle täyteseos ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt