


Liemessä haudutettu
Savuinen porokiusaus – pikkuisen parempi kiusaus syntyy käristyslihasta ilman kermaa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Porokiusaus valmistetaan nyt merimiespihvin tapaan lihaliemessä haudutettuna. Savuporo korvataan käristyslihalla, joka saa savuista makua savupaprikasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
perunoita
200 g
porkkanoita
200 g
palsternakkaa
pieni pala
selleriä
½
purjoa
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
poronkäristystä (pakaste) (tai riistakäristystä)
5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio (tai 1½ rkl lihafondia)
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
Savuinen porokiusaus – ohje:
- Kuori ja suikaloi perunat ja juurekset. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää käristyslihat ja ruskista hetki. Lisää liemi ja mausteet ja hauduta pari minuuttia.
- Lado perunat, juurekset, purjo ja käristys liemineen uunivuokaan. Sekoita ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki!
Voit oikaista käyttämällä valmiita pakasteperuna- ja kasvissuikaleita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat