Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pala sarjakuvaa, kiitos! Sitruunan ja lakritsin makuinen sarjakuvakakku kääntää katseet

5 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min

Cartoon cake eli sarjakuvakakku innostaa leipureita ympäri maailman! Epätodellisen näköinen pinta syntyy yleensä sokerimassasta tai voikreemistä ja kynän jälkeä jäljittelevästä mustasta tehostekoristelusta. Teimme kakusta astetta herkullisemman käyttämällä tuorejuusto-voikreemiä, lemon curd -tahnaa ja lakritsijauhetta. Nam!

13.4.2023
Reseptin ainekset
14‒16
Pohja
250 g
voita
2½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Täyte
100 g
voita
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
tomusokeria
2 rkl
lakritsijauhetta
(1 tl
mustaa elintarvikeväriä)
1½ dl
lemon curd -sitruunatahnaa
Kostutus
½ dl
sitruunanmehua
1 dl
vettä
Kuorrute
200 g
voita
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
350 g
tomusokeria
1–2 tl
keltaista elintarvikeväriä
1–2 tl
mustaa elintarvikeväriä
Koristelu
200 g
keltaisia lakritsipalloja
50 g
valkoista sokerimassaa
tippa
keltaista elintarvikeväriä
1
puinen grillitikku

Sarjakuvakakku ‒ ohje:

  1. Pingota kahden irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina vuokiin, tasoita pinta ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissa. Kumoa ne sitten ritilälle tai sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes seos on vaaleaa. Vatkaa lakritsijauhe lopuksi sekaan ja värjää seos halutessasi mustalla elintarvikevärillä.
  5. Halkaise pohjat. Varaa yksi pohjaosa sivuun kakun pintaa varten (näin saat kakun pinnasta ja kulmista tasaisen). Nosta yksi pohjaosa (pyörivän) kakkualustan päälle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 0,5 dl lemon curdia ja kolmasosa täytteestä. Jatka, kunnes kakku on täytetty. Pane päällimmäiseksi pohjaosa. Paina kakkua kevyesti, jotta täytteet asettuvat. Levitä väleistä valuva täyte lastalla kakun reunoille. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  6. Tee kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes seos on vaaleaa.
  7. Ota kuorrutteesta erilleen yhteen kulhoon 50 g ja toiseen 250 g. Värjää 50 g mustalla elintarvikevärillä. Värjää 250 g keltaisella elintarvikevärillä.
  8. Lusikoi musta kuorrute pyöreäreunaisella tyllalla (2–3 mm aukko) varustettuun pursotinpussiin ja keltainen kuorrute toiseen pyöreäreunaisella tyllalla (noin 5 mm aukko) varustettuun pursotinpussiin. Lusikoi 100 g valkoista kuorrutetta pyöreäreunaisella tyllalla (noin 1 cm aukko) varustettuun pursotinpussiin ja siirrä sivuun odottamaan. Jätä loppu kuorrute kulhoon reunojen kuorruttamista varten.
  9. Kuorruta kakun reunat ensin valkoisella kuorrutteella. Levitä lastalla ja tee reunoista mahdollisimman tasaiset. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle. Tee kulmista mahdollisimman terävät. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin.
  10. 10
    Pursota keltaisella kuorrutteella reunoihin valumat ja täytä välit. Pursota kakun yläpinta keltaisella. Tasaa reunat varovaisesti pienellä palettiveitsellä. Tasoita kakun pinta.
  11. 11
    Pursota valkoisella kuorrutteella kakun päälle pyöreitä kekoja. Pane kekojen päälle lakritsipallot. Asettele lakritsipallot myös kakun alareunaan. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin.
  12. 12
    Muotoile kynttilä valkoisesta sokerimassasta (noin 1 cm paksu ja 10 cm pitkä pötkö). Paina kynttilän sisään grillitikku. Värjää pieni pala sokerimassaa tipalla keltaista elintarvikeväriä. Muotoile liekiksi ja aseta kynttilän päälle. Paina kynttilä kakun keskelle.
  13. 13
    Pursota kakkuun kaikki kulmat ja reunat mustalla kuorrutteella. Viivan ei tarvitse olla tasaista vaan se saa katketa välillä. Nosta kakku jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.

Huom!

Muista varoittaa herkuttelijoita, että kynttilän keskellä on puutikku.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt