


Muusin ja purkkikalan liitto
Sanna Stellanin hävikkimuusipihvit ja marinoidut kikherneet – ”Niin helppoa, mutta meillä kaikki rakastavat tätä!”
32 min
Pihveissä voi käyttää ylijäämämuusin tilalla valmista pakastemuusia tai tehdä muusijauheesta pikamuusia. Aloita kokkaaminen kikherneistä, jotta ne ehtivät maustua kunnolla. Kastikkeena toimii tarvittaessa valmismajoneesi.
”Teen perunamuusia usein ja paljon. Jos sitä sattuu jäämään, teen siitä ja järvikalasäilykkeestä kalapihvejä. Pihvien lisukkeeksi pyöräytän usein lasteni suosikin, marinoidut kikherneet – niin helppoa, mutta meillä kaikki rakastavat tätä! Suurempaan nälkään saatan tuikata uuniin vielä pellillisen lohkoperunoita.”
Sanna Stellan, näyttelijä, kirjailija ja tv-juontaja
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
kylmää perunamuusia
2
munaa
1 dl
korppujauhoja
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 prk (150 g)
säilöttyä järvikalaa (esim. Pielisen Luonnonkalaa)
(suolaa)
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
Marinoidut kikherneet
1 prk (380/230 g)
säilöttyjä kikherneitä
1 rku
korianteria
½ dl
limenmehua
¾ dl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Sannan hävikkimuusipihvit ja marinoidut kikherneet – ohje:
- Kumoa kikherneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada kikherneet puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja taputtele ylimääräinen vesi kevyesti pois. Laita kikherneet kulhoon. Hienonna korianteri ja purista limestä mehua ja lisää ne kikherneiden joukkoon. Lisää rypsiöljy ja mausteet ja sekoita. Anna herneiden maustua huoneenlämmössä pihvien valmistumisen ajan.
- Sekoita muusi, munat ja korppujauhot kulhossa. Raasta parmesaani mukaan ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Valuta kalasäilykkeestä enimmät öljyt ja riko kalan rakenne haarukalla. Lisää kala pihvimassaan ja sekoita niin, että ainekset tasoittuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kalasäilykkeiden suolapitoisuus vaihtelee.
- Muotoile kostutetuin käsin massasta pihvejä. Kuumenna kunnon loraus öljyä paistinpannulla ja paista pihvit kahdessa erässä keskilämmöllä kypsiksi, noin 3 minuuttia per puoli.
Vinkki!
Napsi pihveihin myös yrttiruukkujen jämät. Vähän nuupahtaneetkin sopivat hyvin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat