


Juhlavaakin juhlavampi samppanja-suklaakakku on täytetty samppanjamoussella
3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h 0 min
Tähän kakkuun voit sulattaa vaikkapa joululta jääneet suklaat ja tehdä niistä näyttävät koristeet kuplivaan vuodenvaihteen kakkuun. Nappaa kakun reunalta suklaalastu ja lue koristeista uuden vuoden ennustus. Makealta vaikuttaa!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
5 dl
vehnäjauhoja
3 ½ dl
sokeria
2 dl
kaakaojauhetta
2 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
2 isoa
munaa
2 dl
(kaura)maitoa
1 ½ dl
rypsiöljyä
1 dl
vahvaa kahvia (kylmää)
Samppanjamousse
2 dl
samppanjaa tai kuohuviiniä
200 g
valkosuklaata
4 dl
kuohukermaa
Suklaakoristeet
300 g
suklaata
3-4 rkl
nonparelleja ja sokerihelmiä
(kimallespraytä)
Kostutus
1 dl
samppanjaa tai kuohuviiniä (tai omenamehua)
Samppanja-suklaakakku – ohje:
- Tee pohja päivää ennen kuin tarjoilua. Vuoraa kakkuvuoka (Ø noin 18 cm) leivinpaperilla.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito, öljy ja kahvi. Kääntele seos nopeasti kuivien aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa reilu tunti, tai kunnes kakkuun tökättyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Kääri kakku kelmuun ja säilytä huoneenlämmössä.
- Tee koristeet. Pane suklaa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sulata 50-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Levitä sula suklaa ohueksi levyksi palettiveitsellä tai lastalla. Ripottele päälle koristeita ja siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi. Halkaise suklaat eri kokoisiksi laatoiksi. Säilytä jääkaapissa.
- Tee mousse tarjoilupäivän aamuna. Mittaa samppanja pieneen kattilaan. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 rkl. Jäähdytä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele valkosuklaa sekaan. Sekoita keitetty samppanja varovasti joukkoon.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kasaa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta vuoan pohjalle kakun pohjaosa. Kostuta kevyesti samppanjalla ja lisää päälle kolmasosa moussesta. Tee samoin toinen kerros. Lisää viimeinen pohjaosa ja kostuta. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Pane loppu mousse jääkaappiin odottamaan.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä mousse kakun reunoille ja päälle. Paina suklaakoristeet kevyesti kakun reunoille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat