Kotivinkki

Samettinen marjajälkiruoka pakastemarjoista

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Tämä marjajälkiruoka syntyy helpoiten monitoimikoneessa teholeikkurilla. Voit myös kokeilla, riittävätkö sauvasekoittimesi tehot jälkiruoan valmistukseen. Marjavaahdon valmistaminen on niin nopeaa ja yksinkertaista, että se onnistuu, vaikka ruokailijat odottaisivat vieressä.
3.88
0
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (8 annosta)

  • 600 gpakastemarjoja
  • 3kananmunanvalkuaista
  • noin 2 dlsokeria

Lisäksi

  • crème fraîchea tai turkkilaista jogurttia
  • hunajaa
Tulosta

Anna marjojen sulaa noin 10–15 minuuttia huoneenlämmössä. Ne saavat olla kuitenkin reilusti kohmeisia, kun aloitat jälkiruoanvalmistuksen.

Kaada marjat monitoimikoneen kulhoon, jossa on valmiiksi leikkuuterä. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Lisää myös sokeri.

Käynnistä kone. Ensin seoksesta tulee kylmästä kohmeaa marjasosetta. Sitten se alkaa vaalentua, kun massaan lisätyt valkuaiset alkavat vaahtoutua. Massa kasvaa ja on lopulta jääkylmää, samettista vaahtoa.

Marjajälkiruoka on parhaimmillaan heti. Se pitää rakenteensa jääkaapissa korkeintaan 30 minuuttia. Tarjoa vaahdon kanssa nokare crème fraîchea tai turkkilaista jogurttia sekä noro hunajaa.

MITÄ PIDIT?
3.88
Kommentoi »