Maku

Salvia-roseepippurikeksit

55 min
0
0

Salvia-roseepippurikeksit

MU
0
0
Rapeat salvia-roseepippurikeksit ovat täydellinen kaveri juustotarjottimelle! Salvia ja parmesaani antavat näille pikkukekseille särmää ja kauniin punainen roseepippuri hurmaa myös koristelussa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 70 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dltuoretta salviaa
  • 2 tlroseepippuria (rouhittuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklvettä (kylmää)

Lisäksi

  • Koristeluun: sormisuolaa ja roseepippureita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Nypi jauhot ja voi kulhossa murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, salvia ja roseepippurirouhe. Mittaa joukkoon hunaja ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta noin 4 cm:n paksuinen tanko. Kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Leikkaa taikinatangosta noin 1/2 cm:n paksuisia lantteja leivinpaperin päälle pellille. Koristele keksit roseepippurilla ja sormisuolalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat ruskistuneet kauniisti. Jäähdytä keksit.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä