3,2(6)
Salvia-perunasalaatti
Gluteeniton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Tämä perunasaatti on ihanasti makea ja suolainen. Salvian syleilyssä rapeaksi paistetut perunat ja rapea halloumijuusto tekevät tästä perunasalaatista myös mukavan ruokaisan. 
Reseptin ainekset
4 annosta
10 kplperunaa (kiinteä)
2 rklvoita
2 dltuoretta salviaa (1/2 - 1 rkua)
1/4 tlsuolaa
1 kpljääsalaattia ruukussa (tai roomansalaattia)
2 kplpäärynää
20 kplkapriksia (isoja)
200 ghalloumijuustoa
1 rklrypsiöljyä

Valmista salvia-perunasalaatti näin:

Pese ja pilko perunat neljään osaan. (Ohutkuorisia perunoita ei tarvitse kuoria.) Keitä perunat vedessä lähes kypsiksi ja valuta.

Paista perunat voissa pannulla kullanruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa tuore salvia. Mausta perunat ripauksella suolaa.

Pese, kuivaa ja revi salaatti kulhoon. Pese, kuori ja pilko päärynät salaatin joukkoon. Lisää kaprikset.

Viipaloi halloumi. Paista halloumiviipaleet rapeiksi öljyssä kuumalla pannulla. Lisää halloumi salaatin joukkoon ja nauti heti.

*Salaatista saa maidottoman kasvisversion käyttämällä tofua. Myös paistettu kana sopii hyvin.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo