


Salvia-perunasalaatti
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Tämä perunasaatti on ihanasti makea ja suolainen. Salvian syleilyssä rapeaksi paistetut perunat ja rapea halloumijuusto tekevät tästä perunasalaatista myös mukavan ruokaisan.
Reseptin ainekset
4 annosta
10 kpl
perunaa (kiinteä)
2 rkl
voita
2 dl
tuoretta salviaa (1/2 - 1 rkua)
1/4 tl
suolaa
1 kpl
jääsalaattia ruukussa (tai roomansalaattia)
2 kpl
päärynää
20 kpl
kapriksia (isoja)
200 g
halloumijuustoa
1 rkl
rypsiöljyä
Salvia-perunasalaatti – ohje:
- Pese ja pilko perunat neljään osaan. (Ohutkuorisia perunoita ei tarvitse kuoria.) Keitä perunat vedessä lähes kypsiksi ja valuta.
- Paista perunat voissa pannulla kullanruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa tuore salvia. Mausta perunat ripauksella suolaa.
- Pese, kuivaa ja revi salaatti kulhoon. Pese, kuori ja pilko päärynät salaatin joukkoon. Lisää kaprikset.
- Viipaloi halloumi. Paista halloumiviipaleet rapeiksi öljyssä kuumalla pannulla. Lisää halloumi salaatin joukkoon ja nauti heti.
Vinkki!
Salaatista saa maidottoman kasvisversion käyttämällä tofua. Myös paistettu kana sopii hyvin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat