


Piimää & punajuurta
Satokauden pinkki soppaihastus! Šaltibarščiai eli liettualainen punajuurikeitto herkutellaan kylmänä
20 min
Šaltibarščiain väri syntyy punajuuresta, happamuus piimästä ja raikkaus tuoreista kasviksista ja yrteistä. Keiton kanssa maistuvat kananmunat ja kurkkukuutiot tai perinteiseen liettualaiseen tapaan keitetyt perunat.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
punajuuria (keitettyjä tai etikkapunajuuria)
½
kurkku
2
kevätsipulia
1 rku
ruohosipulia
½ nippu (25 g)
tilliä
6 dl
piimää tai kefiiriä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
2–4
keitettyä munaa
Liettualainen kylmä punajuurikeitto – ohje:
- Keitä munat. Valuta punajuuret, ota kolmannes niistä erikseen ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa kurkku. Säästä osa kurkusta viimeistelyyn. Leikkaa kevätsipulit pienemmiksi paloiksi.
- Hienonna ruohosipuli ja tilli. Säästä osa viimeistelyyn.
- Pane punajuuret, piimä, kurkku, kevätsipulit, ruohosipuli ja tilli tehosekoittimeen ja soseuta. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Lisää loput punajuurikuutiot keittoon.
- Kuori ja leikkaa keitetyt munat kuutioiksi. Annostele keitto kulhoihin. Viimeistele annokset muna- ja kurkkukuutioilla sekä yrteillä.
Vinkki!
Keitto sopii alkukeitoksi tai pääruoaksi. Perinteiseen liettualaiseen tapaan keiton kanssa tarjotaan keitettyjä tai paistettuja perunoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat