Maku

Salmiakki-sitruunapiparit

1 h 25 min
3.9
0

Salmiakki-sitruunapiparit

Raikkaan sitruunan ja suolaisen kirpeän turkinpippurirouheen hurmaava yhdistelmä tekee näistä pipareista vastustamattomia pikkuherkkuja! Salmiakki-sitruunapiparit sopivat niin juhlien noutopöytään kuin päiväkahvihetken kaveriksi.
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 tlsitruunamehua
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 75 gturkinpippurirouhetta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, keskenään sekoitetut jauho-leivinjauheseos ja salmiakkirouhe. Nosta taikina tasaantumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pursota leivinpaperoidulle uunipellille teelusikan kokoisia ja ruusukkeen muotoisia pikkuleipiä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle.

Voit koristella salmiakki-sitruunapiparit tomusokerilla ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä