Maku

Salmiakki-sitruunapiparit

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Raikkaan sitruunan ja suolaisen kirpeän turkinpippurirouheen hurmaava yhdistelmä tekee näistä pipareista vastustamattomia pikkuherkkuja! Salmiakki-sitruunapiparit sopivat niin juhlien noutopöytään kuin päiväkahvihetken kaveriksi.
4
0
Julkaistu: 31.5.2009


Ainekset (60 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 tlsitruunamehua
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 75 gturkinpippurirouhetta
Tulosta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, keskenään sekoitetut jauho-leivinjauheseos ja salmiakkirouhe. Nosta taikina tasaantumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pursota leivinpaperoidulle uunipellille teelusikan kokoisia ja ruusukkeen muotoisia pikkuleipiä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle.

Voit koristella salmiakki-sitruunapiparit tomusokerilla ennen tarjoilua.

Kommentoi »