Maku

Hui, miten hyvää! Salmiakki-kurpitsakääretorttu on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Täyteläisen makea kurpitsa ja suolainen salmiakki ovat yllättävä ja koukuttava makupari halloween-pirskeisiin. Salmiakki-kurpitsakääretorttu on pelottavan ihana ja mielettömän makoisa!
KA
0
0
Julkaistu: 16.10.2020


Ainekset (15 annosta)

  • 4munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 3 rklsalmiakkijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 tl mustaa elintarvikeväriä

Täyte

  • 500 gmyski- tai hokkaidokurpitsaa
  • 1 tlrypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 dltomusokeria
  • ¼ tl kardemummaa
  • 2 dlvispikermaa
  • 1 ps (10 g) Cream Fix -jauhetta eli kerman stabilointiainetta (Dr. Oetker)

Koristeluun

  • 1 ps (94 g) lakritsinauhaa
  • sokerisilmiä (Dr. Oetker)
Tulosta

Salmiakki-kurpitsakääretorttu valmistetaan näin:

  1. Valmista täyte. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Paloittele kurpitsa ja laita palat leivinpaperin päälle pellille. Sekoita öljy paloihin. Paahda 225-asteisessa uunissa 30−40 min. Jäähdytä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sitruunanmehu, tomusokeri ja kardemumma. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, salmiakkijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Lisää lopuksi elintarvikeväri.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 6−7 minuuttia.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi varovasti ja jätä se pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Cream Fix -jauhe ja vatkaa vielä hetki. Lisää kurpitsasose ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  6. Levitä täyte torttupohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi kääröksi. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Levitä lakritsinauhat tarjoiluastian päälle ja nosta kääretorttu niiden päälle. Kiedo lakritsinauha kääretortun ympärille. Lisää lopuksi sokerisilmät.

Vinkki!

Voit korvata salmiakkijauheen lakritsijauheella.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta Kinuskikissan leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »