


Salami-ruusukaalipizzat saavat kauniin purppuran värin punajuuriraasteesta
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Salami-ruusukaalipizzat paitsi maistuvat herkullisilta myös näyttävät syötävän suloisilta, sillä pohja värjätään purppuraksi punajuuriraasteella ja salamiviipaleet leikataan sydämenmuotoisiksi. Voit tehdä ohjeella kolme pikkupizzaa tai yhden ison.
Reseptin ainekset
3 kpl
Taikina
1 pieni (noin 60 g)
punajuuri
2 dl
vettä
20 g
tuorehiivaa
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
30 g
salamia
9
ruusukaalia
100 g
cheddarjuustoa
1 dl
tuoreyrttisekoitusta (esim. timjamia ja basilikaa)
2 dl
paseerattua tomaattia
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
säilöttyjä jalapenoviipaleita
2 rkl
siirappia
Salami-ruusukaalipizzat – ohje:
- Pese ja kuori punajuuri ja raasta se hienoksi raastimen hienoimmalla terällä.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, punajuuriraaste, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi puuhaarukalla.
- Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.
- Ota salamista muotilla sydämenmuotoisia paloja. Silppua jäljelle jääneet reunat. Siisti ja halkaise ruusukaalit. Raasta cheddarjuusto ja silppua yrtit. Sekoita paseerattuun tomaattiin öljy, yrtit, tomaattipyree, mausteet ja salamisilppu.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kauli tai painele käsin kolmeksi pizzaksi.
- Levitä pohjalle tomaattikastike, cheddarjuusto, kaalit, salamit ja jalapenot.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valuta kuuman pizzan päälle hieman vaahterasiirappia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat