Maku

Salami-ruusukaalipizzat saavat kauniin purppuran värin punajuuriraasteesta

1 h 20 min
MU
0
0

Salami-ruusukaalipizzat paitsi maistuvat herkullisilta myös näyttävät syötävän suloisilta, sillä pohja värjätään purppuraksi punajuuriraasteella ja salamiviipaleet leikataan sydämenmuotoisiksi. Voit tehdä ohjeella kolme pikkupizzaa tai yhden ison.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (3 kpl)

Taikina

  • 1 pieni (noin 60 g)punajuuri
  • 2 dlvettä
  • 20 gtuorehiivaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 30 gsalamia
  • 9ruusukaalia
  • 100 gcheddarjuustoa
  • 1 dltuoreyrttisekoitusta (esim. timjamia ja basilikaa)
  • 2 dlpaseerattua tomaattia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 3 rklsäilöttyjä jalapenoviipaleita
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Salami-ruusukaalipizzat valmistetaan näin:

  1. Pese ja kuori punajuuri ja raasta se hienoksi raastimen hienoimmalla terällä.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, punajuuriraaste, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.
  4. Ota salamista muotilla sydämenmuotoisia paloja. Silppua jäljelle jääneet reunat. Siisti ja halkaise ruusukaalit. Raasta cheddarjuusto ja silppua yrtit. Sekoita paseerattuun tomaattiin öljy, yrtit, tomaattipyree, mausteet ja salamisilppu.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kauli tai painele käsin kolmeksi pizzaksi.
  6. Levitä pohjalle tomaattikastike, cheddarjuusto, kaalit, salamit ja jalapenot.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  8. Valuta kuuman pizzan päälle hieman vaahterasiirappia ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
0