Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Salami-ruusukaalipizzat saavat kauniin purppuran värin punajuuriraasteesta

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min

Salami-ruusukaalipizzat paitsi maistuvat herkullisilta myös näyttävät syötävän suloisilta, sillä pohja värjätään purppuraksi punajuuriraasteella ja salamiviipaleet leikataan sydämenmuotoisiksi. Voit tehdä ohjeella kolme pikkupizzaa tai yhden ison.

16.10.2019
Reseptin ainekset
3 kpl
Taikina
1 pieni (noin 60 g)
punajuuri
2 dl
vettä
20 g
tuorehiivaa
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
30 g
salamia
9
ruusukaalia
100 g
cheddarjuustoa
1 dl
tuoreyrttisekoitusta (esim. timjamia ja basilikaa)
2 dl
paseerattua tomaattia
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
säilöttyjä jalapenoviipaleita
2 rkl
siirappia

Salami-ruusukaalipizzat – ohje:

  1. Pese ja kuori punajuuri ja raasta se hienoksi raastimen hienoimmalla terällä.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, punajuuriraaste, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.
  4. Ota salamista muotilla sydämenmuotoisia paloja. Silppua jäljelle jääneet reunat. Siisti ja halkaise ruusukaalit. Raasta cheddarjuusto ja silppua yrtit. Sekoita paseerattuun tomaattiin öljy, yrtit, tomaattipyree, mausteet ja salamisilppu.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kauli tai painele käsin kolmeksi pizzaksi.
  6. Levitä pohjalle tomaattikastike, cheddarjuusto, kaalit, salamit ja jalapenot.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  8. Valuta kuuman pizzan päälle hieman vaahterasiirappia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt