Salaatti revitystä broilerista ja pastasta

1 h 30 min
3.5
0

Salaatti revitystä broilerista ja pastasta

LA
MA
0
3.5
Tässä kanasalaatissa broilerin koivet kypsennetään ja nyhdetään herkullisiksi suikaleiksi. Tämä salaatti revitystä broilerista ja pastasta pitää nälän poissa!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gbroilerin koipi-reisiä
  • 5 dlkanalientä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklfariinisokeria
  • 4 dlpastaa (täysjyvä, esim. penne rigate)

Kastike

  • 3/4 dlkanalientä (tai broilerin kypsennyslientä)
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
  • 4 rkltuoretta basilikaa (tai korianteria hienonnettuna)

Lisäksi

  • 1 kplporkkanaa
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista salaatti revitystä broilerista ja pastasta näin:

Pane broilerin koivet uunivuokaan. Kaada päälle soijalla ja sokerilla maustettu kanaliemi.

Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa reilu tunti.

Anna jäähtyä hetki. Poista koivista nahka ja revi liha suikaleiksi.

Sekoita kastike kypsennysliemestä, öljystä, sitruunamehusta ja mausteista.

Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, kaada se kulhoon ja kääntele sekaan kastike. Anna maustua, kunnes pasta on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Viipaloi kurkku.

Revi salaatti suikaleiksi tarjoiluvadin tai annoslautasten pohjalle. Lisää päälle pasta, broilerisuikaleet, porkkanatikut ja kurkkuviipaleet.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä