Maku

Saksanpähkinä-suklaakakku kinuskikuorrutteella

20 min
0
2

Saksanpähkinä-suklaakakku kinuskikuorrutteella

Suklaakakkua alla, pähkinäistä kakkua päällä ja kaiken kruununa suolaisenmakea kinuskikuorrutus... niin herkullista! Tämä viljaton ja maidoton minikakku on niin tuhti, että siitä riittää ainakin parille syöjälle.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

kakku

  • 1/2 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 kplbanaania (ruskeapilkkuinen)
  • 1 kplkananmuna kuoreton
  • 2 tlkaakaojauhetta
  • 2 tlraakakaakaonibsejä
  • 1 rklvettä

kinuski

  • 1/2 dlvettä (yhteensä, noin)
  • 3 kplkuivattuja taateleita
  • 1 rklmaapähkinälevitettä
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1/6 tlsuolaa

Lisäksi

  • koristeluun:
  • raakakaakaonibsejä, kokonaisia saksanpähkinöitä ja pilkottuja taateleita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Voitele mikronkestävä annosvuoka tai muki kevyesti öljyllä. Mittaa saksanpähkinät blenderiin ja aja ne jauhoksi (tai hienonna sauvasekoittimella tai pussissa kaulimen avulla). Lisää banaani ja kananmuna ja aja sileäksi taikinaksi. Kaada noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää lopputaikinaan kaakaojauhe, raakakaakaonibsit ja vesi ja aja taas sekaisin. Lusikoi loppu taikina vaalean taikinan päälle ja tasoita. Mikrota noin 3-3,5 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt kakkumaiseksi. Kumoa varovaisesti lautaselle.

Tee kuorrutus. Kuumenna kattilassa pari ruokalusikkaa vettä. Lisää paloitellut taatelit. Möyhi ja sekoittele taateliamassaa vedessä lisäten vettä edellisen imeydyttyä kunnes sinulla on pehmeä sose (pienet palaset eivät haittaa). Lisää maapähkinävoi, hunaja ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä, jos haluat notkeampaa. Lusikoi kakun päälle ja koristele vielä pähkinöillä, taateleille ja raakakaakaonibseillä halutessasi.

Vinkki!

Kakku maistuu hyvin myös ilman kinuskikuorrutetta. Nauti kakku hyvän kahvin kanssa iltapäiväherkkuna tai ilman kuorrutusta aamu- tai iltapalana.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä