Saksanpähkinä-espressojäätelö

6 h 30 min
0
0

Saksanpähkinä-espressojäätelö

Paras jäätelö on itse tehty, jolloin saat juuri täydellisen makuyhdistelmän. Mausta kotijäätelö tummalla, lakritsiin vivahtavalla muscovadosokerilla, vahvalla espressolla, saksanpähkinöillä ja tummalla suklaalla. Lorauta halutessasi sekaan myös tilkka kahvi- tai mantelilikööriä. Tämä on todellinen more is more -herkku! Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dltummaa muscovadosokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlglukoosisiirappia (DanSukker)
  • 1/2 dlespressoa (tai vahvaa kahvia)
  • 2 dlsaksanpähkinöitä rouhittuina
  • 2 rklkahvi- tai mantelilikööriä
  • 100 gtummaa suklaata

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa muscovadosokeri ja kananmunankeltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.

Mittaa kattilaan kerma, glukoosisiirappi ja espresso. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kermaseokseen sokeri-keltuaisvaahto.

Hauduta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeammaksi. Testaa koostumusta puulusikan avulla. Jos seokseen kastettuun lusikkaan vetään viivan ja se ei umpeudu hetkessä, seos alkaa olla valmista.

Jäähdytä jäätelöseos kylmässä vesihauteessa.

Lisää siihen rouhitut pähkinät, likööri ja rouhittu suklaa. Siirrä seos kannelliseen pakastusrasiaan. Nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi.

Sekoita kohmeinen jäätelöseos kuohkeaksi haarukalla. Jatka pakastamista vielä noin 4 tuntia. Jäätelön rakenteesta tulee parempaa, jos sekoitat sitä muutaman kerran pakastamisen aikana.

Annostele jäätelö joko jälkiruokamaljoihin tai jäätelövohveleihin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä