Maku

Saksalainen perunasalaatti

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Saksalaisen perunasalaatin salaisuus on ranskankerman mehevöittämässä kastikkeessa, joka maustetaan balsamicolla ja sitruunalla.
KA
4
2


Reseptin ainekset (4 annosta)

Saksalainen perunasalaatti

  • 16kiinteää perunaa
  • 1 kpliso sipuli
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 0,5 dlrypsiöljyä
  • 4 rklbalsamicoa
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 1,5-2 tlluomuyrttisuolaa

Koristeeksi

  • tuoretta persiljaa ja ruohosipulia silputtuna
Tulosta

Saksalainen perunasalaatti – ohje:

  1. Aloita keittämällä perunat suolatussa vedessä. 
  2. Anna perunoiden jäähtyä tai jäähdytä ne. 
  3. Silppua sipuli ja sekoita kastike. 
  4. Viipaloi perunat. 
  5. Sekoita perunat, sipulisilppu ja kastike kulhossa. 
  6. Anna maustua jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. 
  7. Koristele saksalainen perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

2 kommenttia