


Arjen luksusta
Saiturin lehtipihvi tehdään jauhelihasta – helppo valmistustekniikka yllättää!
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Helpot lehtipihvit valmistuvat jauhelihasta, joka kaulitaan leivinpaperin välissä ohuiksi pihveiksi. Ruoanlaitto nopeutuu, kun teet pihvit valmiiksi pakastimeen. Tarjoa pihvit ranch-maustevoin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
600–800 g
naudanjauhelihaa
rypsiöljyä tai voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
Ranch-maustevoi
100 g
voita
1 ps (20 g)
ranch-dippimaustetta (esim. Taffel)
Saiturin lehtipihvi – ohje:
- Muotoile jauhelihasta neljä tai kuusi tiivistä palloa. Aseta kukin pallo kahden leivinpaperin väliin keskelle. Kauli ohuiksi, noin 1 mm:n paksuisiksi, pihveiksi. Nosta pihvit leivinpapereiden välissä pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi, mielellään kahdeksi tunniksi.
- Valmista maustevoi. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hetkeksi tai pehmitä se mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä. Sekoita dippimauste voin joukkoon. Laita maustevoi rennosti kulhoon.
- Irrota leivinpaperit ja paista pihvit yksi kerrallaan jäisinä kuumalla pannulla öljyssä tai voissa, noin 1–2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa maustevoin ja esimeriksi kesäkurpitsaranskalaisten kanssa.
Vinkki!
Pihvit voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat