Maku

Kesäkurpitsaranskikset

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Makeat ja rapeat ranskikset terveellisemmin kesäkurpitsasta.
0
0
Julkaistu: 15.8.2014


Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplkananmuna kuoreton
  • 1 dlpellavansiemeniä (rouheena)
  • 0,5 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria (tai maun mukaan enemmän)
Tulosta

Pilko kesäkurpitsat pitkittäin tikuiksi. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Levitä pellavansiemenrouhe/kaurahiutale-chiaseos laakealle lautaselle ja sekoita joukkoon suola ja pippuri. Valmistele valmiiksi kaksi peltiä leivinpapereilla.

Kastele kesäkurpitsatikut ensin kananmunassa ja kierittele sitten pellanvansiemenrouheessa/kaurahiutaleissa. Asettele pellille niin, etteivät tikut mieluiten mene päällekkäin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tikut ovat hieman rapsakoita ja reunoilta ruskeita.  

Kommentoi »