Kotivinkki

Säilötyt kurkut

40 min
4.4
0

Säilötyt kurkut

Kerää kurkkusato ja tee herkulliset säilötyt kurkut. Alta löydät kaksi eri tapaa maustaa kurkut: ensimmäinen on perinteisempi, toinen mausteisempi, hieman aasialaisvivahteinen.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kgavomaankurkkua

Mausteet perinteisiin säilöttyihin kurkkuihin

  • 10mustaherukanlehteä
  • 2tillinoksaa
  • 2sentin pala tuoretta piparjuurta lastuina
  • ½ rklkokonaisten pippureiden sekoitusta (musta- valko- ja roseepippureita)

Mausteet tulisempiin säilöttyihin kurkkuihin

  • 10mustaherukanlehteä
  • 2sentin pala tuoretta inkivääriä lastuina
  • 1chili

Säilöttyjen kurkkujen liemi

  • 6 dlvettä
  • 2½ dlväkiviinaetikkaa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 rklsuolaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlkokonaisia neilikoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Pese kurkut ja viipaloi ne joko pitkittäin tai poikittain.

2. Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin.

3. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle.

4. Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä.

5. Säilötyt kurkut saavat maustua ainakin viikon viileässä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä