Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Säilötyt kurkut – nappaa perusohje ja mausteinen versio

170 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 170 h 0 min

Säilötyt kurkut kokoavat kesän ihanimmat maut samaan purkkiin. Ota talteen aina toimiva perusreseptimme tai kokeile säilöttyjen kurkkujen mausteisempaa versiota.

23.4.2012
Reseptin ainekset
1 kg
avomaankurkkua
Mausteet perinteisiin säilöttyihin kurkkuihin
10
mustaherukanlehteä
2
tillinoksaa
2
sentin pala tuoretta piparjuurta lastuina
½ rkl
kokonaisten pippureiden sekoitusta (musta- valko- ja roseepippureita)
Mausteet tulisempiin säilöttyihin kurkkuihin
10
mustaherukanlehteä
2
sentin pala tuoretta inkivääriä lastuina
1
chili
Säilöttyjen kurkkujen liemi
6 dl
vettä
2½ dl
väkiviinaetikkaa
1½ dl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
kokonaisia neilikoita

Säilötyt kurkut valmistuvat näin:

  1. Pese kurkut ja viipaloi ne joko pitkittäin tai poikittain.
  2. Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin.
  3. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle.
  4. Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä.
  5. Säilötyt kurkut saavat maustua ainakin viikon viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt