


Säilötyt kurkut – nappaa perusohje ja mausteinen versio
170 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 170 h 0 min
Säilötyt kurkut kokoavat kesän ihanimmat maut samaan purkkiin. Ota talteen aina toimiva perusreseptimme tai kokeile säilöttyjen kurkkujen mausteisempaa versiota.
Reseptin ainekset
1 kg
avomaankurkkua
Mausteet perinteisiin säilöttyihin kurkkuihin
10
mustaherukanlehteä
2
tillinoksaa
2
sentin pala tuoretta piparjuurta lastuina
½ rkl
kokonaisten pippureiden sekoitusta (musta- valko- ja roseepippureita)
Mausteet tulisempiin säilöttyihin kurkkuihin
10
mustaherukanlehteä
2
sentin pala tuoretta inkivääriä lastuina
1
chili
Säilöttyjen kurkkujen liemi
6 dl
vettä
2½ dl
väkiviinaetikkaa
1½ dl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
kokonaisia neilikoita
Säilötyt kurkut valmistuvat näin:
- Pese kurkut ja viipaloi ne joko pitkittäin tai poikittain.
- Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin.
- Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle.
- Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä.
- Säilötyt kurkut saavat maustua ainakin viikon viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat