Kotivinkki

Säilötyt kurkut – perusohje ja mausteinen versio

170 h 40 min
4.5
0

Säilötyt kurkut – perusohje ja mausteinen versio

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
4.5
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos
Säilötyt kurkut kokoavat kesän ihanimmat maut samaan purkkiin. Ota talteen aina toimiva perusreseptimme tai kokeile säilöttyjen kurkkujen mausteisempaa versiota.

Ainekset

  • 1 kgavomaankurkkua

Mausteet perinteisiin säilöttyihin kurkkuihin

  • 10mustaherukanlehteä
  • 2tillinoksaa
  • 2sentin pala tuoretta piparjuurta lastuina
  • ½ rklkokonaisten pippureiden sekoitusta (musta- valko- ja roseepippureita)

Mausteet tulisempiin säilöttyihin kurkkuihin

  • 10mustaherukanlehteä
  • 2sentin pala tuoretta inkivääriä lastuina
  • 1chili

Säilöttyjen kurkkujen liemi

  • 6 dlvettä
  • 2½ dlväkiviinaetikkaa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 rklsuolaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlkokonaisia neilikoita

Tee näin

170 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN170 h

Säilötyt kurkut valmistuvat näin:

  1. Pese kurkut ja viipaloi ne joko pitkittäin tai poikittain.
  2. Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin.
  3. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle.
  4. Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä.
  5. Säilötyt kurkut saavat maustua ainakin viikon viileässä.
MITÄ PIDIT?
4.5