Säilötyt kurkut – perusohje ja mausteinen versio
170 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
170 h Säilötyt kurkut kokoavat kesän ihanimmat maut samaan purkkiin. Ota talteen aina toimiva perusreseptimme tai kokeile säilöttyjen kurkkujen mausteisempaa versiota.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2012

Säilötyt kurkut – perusohje ja mausteinen versio
Reseptin ainekset
- 1 kgavomaankurkkua
Mausteet perinteisiin säilöttyihin kurkkuihin
- 10mustaherukanlehteä
- 2tillinoksaa
- 2sentin pala tuoretta piparjuurta lastuina
- ½ rklkokonaisten pippureiden sekoitusta (musta- valko- ja roseepippureita)
Mausteet tulisempiin säilöttyihin kurkkuihin
- 10mustaherukanlehteä
- 2sentin pala tuoretta inkivääriä lastuina
- 1chili
Säilöttyjen kurkkujen liemi
- 6 dlvettä
- 2½ dlväkiviinaetikkaa
- 1½ dlsokeria
- 2 rklsuolaa
- 1 tlsinapinsiemeniä
- 1 tlkokonaisia neilikoita
Säilötyt kurkut valmistuvat näin:
- Pese kurkut ja viipaloi ne joko pitkittäin tai poikittain.
- Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin.
- Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle.
- Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä.
- Säilötyt kurkut saavat maustua ainakin viikon viileässä.

Etikkakurkut – satokauden herkut ovat parhaimmillaan itse säilöttyinä
Maku

Hölskytyskurkut ja -retiisit
Kotivinkki

Henri Alénin herkulliset maustekurkut
Kotivinkki

Venäläiset kurkut
Maku

Mummonkurkut – monipuolinen klassikko, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Nopea kurkkusalaatti
Maku

Raikkaan makuinen kurkkusalaatti
Maku

Tillinen kurkkusalaatti
Maku

Chilillä ja valkosipulilla maustettu kurkkusalaatti
Maku

Tilli-kurkkusalaatti
Maku