


Saaristolaisvohvelit – paista limppu vohveleiksi ja sujauta väliin raikas omena-selleritäyte
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Saaristolaisvohvelit ovat helpoin tapa nauttia perinteisen saaristolaisleivän hurmaavan maltaisesta mausta. Raikas omena-selleritäyte viimeistelee rapeapintaiset ja täyteläiset vohvelit.
Reseptin ainekset
4 annosta
Vohvelitaikina
1
muna
2½ dl
appelsiinimehua
½ dl
siirappia
½ dl
rypsiöljyä
1½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
vehnäleseitä
½ dl
ruisjauhoja
½ dl
kaljamaltaita
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
Paistaminen
1 rkl
rypsiöljyä
Täyte
1
sellerinvarsi
1
omena
120 g
smetanaa
1
kevätsipuli
¼ rku
ruohosipulia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1–2 tl
sitruunamehua
Saaristolaisvohvelit – ohje:
- Riko munan rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu, siirappi ja öljy. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia. Paista taikinasta neljä vohvelia. Öljyä vohvelirauta tarvittaessa.
- Leikkaa selleri ja omena pieniksi kuutioiksi. Vaahdota smetana, ja lisää se hienonnettujen kasvisten sekaan. Hienonna sipulit ja lisää ne kulhoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Levitä täyte jäähtyneiden vohveleiden päälle ja taita taskuiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat