Saaristolaisvohvelit – paista limppu vohveleiksi ja sujauta väliin raikas omena-selleritäyte
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minSaaristolaisvohvelit ovat helpoin tapa nauttia perinteisen saaristolaisleivän hurmaavan maltaisesta mausta. Raikas omena-selleritäyte viimeistelee rapeapintaiset ja täyteläiset vohvelit.
KA
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2020

Saaristolaisvohvelit – paista limppu vohveleiksi ja sujauta väliin raikas omena-selleritäyte
Reseptin ainekset (4 annosta)
Vohvelitaikina
- 1muna
- 2½ dlappelsiinimehua
- ½ dlsiirappia
- ½ dlrypsiöljyä
- 1½ dlvehnäjauhoja
- ½ dlvehnäleseitä
- ½ dlruisjauhoja
- ½ dlkaljamaltaita
- 1 tlsuolaa
- 1 tlleivinjauhetta
Paistaminen
- 1 rklrypsiöljyä
Täyte
- 1sellerinvarsi
- 1omena
- 120 gsmetanaa
- 1kevätsipuli
- ¼ rkuruohosipulia
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 1–2 tlsitruunamehua
Saaristolaisvohvelit – ohje:
- Riko munan rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu, siirappi ja öljy. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia. Paista taikinasta neljä vohvelia. Öljyä vohvelirauta tarvittaessa.
- Leikkaa selleri ja omena pieniksi kuutioiksi. Vaahdota smetana, ja lisää se hienonnettujen kasvisten sekaan. Hienonna sipulit ja lisää ne kulhoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Levitä täyte jäähtyneiden vohveleiden päälle ja taita taskuiksi.

Se paras saaristolaisleipä
Maku

Vohvelitaikina – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille
Maku

Karitsaburgerit saaristolaisleivällä
Maku

Omenavohvelit – raasta omenaa vohvelitaikinaan ja yllätyt!
Maku

Aito saaristolaisleipä
Kotivinkki

Saaristolaisleipä auringonkukansiemenillä
Maku

Kesäkurpitsavohvelit – brunssipöydän rapeimmat suolapalat
Maku

Savusilakkamousse saaristolaisleivällä
Kotivinkki