Maku

Saaristolaisvohvelit – paista limppu vohveleiksi ja sujauta väliin raikas omena-selleritäyte

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Saaristolaisvohvelit ovat helpoin tapa nauttia perinteisen saaristolaisleivän hurmaavan maltaisesta mausta. Raikas omena-selleritäyte viimeistelee rapeapintaiset ja täyteläiset vohvelit.
KA
4.5
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

Vohvelitaikina

  • 1muna
  • 2½ dlappelsiinimehua
  • ½ dlsiirappia
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlvehnäleseitä
  • ½ dlruisjauhoja
  • ½ dlkaljamaltaita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta

Paistaminen

  • 1 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1sellerinvarsi
  • 1omena
  • 120 gsmetanaa
  • 1kevätsipuli
  • ¼ rkuruohosipulia
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1–2 tlsitruunamehua
Tulosta

Saaristolaisvohvelit valmistetaan näin:

  1. Riko munan rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu, siirappi ja öljy. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia. Paista taikinasta neljä vohvelia. Öljyä vohvelirauta tarvittaessa.
  3. Leikkaa selleri ja omena pieniksi kuutioiksi. Vaahdota smetana, ja lisää se hienonnettujen kasvisten sekaan. Hienonna sipulit ja lisää ne kulhoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Levitä täyte jäähtyneiden vohveleiden päälle ja taita taskuiksi.
MITÄ PIDIT?
4.5