Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Saaristolaisvohvelit – paista limppu vohveleiksi ja sujauta väliin raikas omena-selleritäyte

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Saaristolaisvohvelit ovat helpoin tapa nauttia perinteisen saaristolaisleivän hurmaavan maltaisesta mausta. Raikas omena-selleritäyte viimeistelee rapeapintaiset ja täyteläiset vohvelit.

28.1.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Vohvelitaikina
1
muna
2½ dl
appelsiinimehua
½ dl
siirappia
½ dl
rypsiöljyä
1½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
vehnäleseitä
½ dl
ruisjauhoja
½ dl
kaljamaltaita
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
Paistaminen
1 rkl
rypsiöljyä
Täyte
1
sellerinvarsi
1
omena
120 g
smetanaa
1
kevätsipuli
¼ rku
ruohosipulia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1–2 tl
sitruunamehua

Saaristolaisvohvelit – ohje:

  1. Riko munan rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu, siirappi ja öljy. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia. Paista taikinasta neljä vohvelia. Öljyä vohvelirauta tarvittaessa.
  3. Leikkaa selleri ja omena pieniksi kuutioiksi. Vaahdota smetana, ja lisää se hienonnettujen kasvisten sekaan. Hienonna sipulit ja lisää ne kulhoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Levitä täyte jäähtyneiden vohveleiden päälle ja taita taskuiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt