


Saag-curry katkaravuilla – pinaattinen herkkukastike maistuu intialaisen ruoan ystävälle
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Intialainen saag on pinaatilla tai muilla vihreillä lehtivihanneksilla, kuten mangoldilla, paksoilla tai rucolalla, rikastettu kastikeruoka. Tunnetuin saag valmistetaan paneer-juustosta, mutta myös katkaravut sopivat sen makumaailmaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
isoja katkarapuja tai kuorittuja jättikatkarapuja (ASC tai MSC)
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
2½ dl
kala- tai kasvislientä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 rkl
tomaattisosetta
3 rkl
vettä
150 g
tuoretta pinaattia
Mausteseos
1½ tl
sarviapilansiemeniä jauhettuna
2 tl
korianteria
1½ tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
kurkumaa
¼ tl
kardemummaa
¼ tl
cayennepippuria
Lisäksi
basmatiriisiä
Intialainen Saag-curry – ohje:
- Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Jauha sarviapilansiemenet morttelissa. Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää sipulit (ei valkosipulia) ja paista käännellen, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Siirrä sipulit tehosekoittimeen. Mittaa joukkoon kala- tai kasvisliemi. Hienonna tasaiseksi tahnaksi.
- Kuumenna pannulla loput öljystä (2 rkl), lisää valkosipulit ja inkivääri. Paista hetki käännellen.
- Lisää pannulle tomaattisose, mausteseos ja tilkka (noin 3 rkl) vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää sipulitahna ja hauduta noin 5 minuuttia.
- Poista pinaateista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Huutele ja hienonna pinaatit. Lisää pinaatit ja katkaravut kastikkeeseen ja hauduta vielä noin 5 minuuttia.
- Tarjoa kastike keitetyn basmatiriisin kanssa.
Vinkki!
Voit käyttää tuoreen pinaatin sijaan myös pakastepinaattia
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat