Maku

Ruusunmarja-valkosuklaajäädyke

5 h 30 min
4.5
0

Ruusunmarja-valkosuklaajäädyke

GL
0
4.5
Ruusunmarjapintainen valkosuklaajäädyke valmistuu helposti irtopohjavuokaan. Anna valkosuklaajäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 240 gruusunmarjasosetta
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Sulata ruusunmarjasose.

Kastele pyöreä, tilavuudeltaan vähintään 1 1/2 litran kokoinen irtopohjavuoka vedellä ja kaada ruusunmarjasose vuoan pohjalle.

Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon jogurtti ja muna-sokerivaahto varovasti käännellen.

Kaada valkosuklaavaahto ruusunmarjaseoksen päälle vuokaan. Sekoita hitaasti nuolijalla tai puisella veitsellä pohjaa myöden nostellen niin, että ruusunmarjasose ja valkosuklaavaahto hieman sekoittuvat.

Pakasta ainakin viisi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Anna ruusunmarja-valkosuklaajäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

Tarjoa ruusunmarja-valkosuklaajäädyke jälkiruokana.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä