


Ruusukaalicaesar on lämpimien salaattien aatelia
30 min
Lämmin ruusukaalicaesar on vastustamaton salaatti. Kaalinlehdet, pekoni ja leipäpalat kypsyvät pellillä uunissa vaivatta ja käryttömästi.
Reseptin ainekset
4 annosta
300–400 g
ruusukaaleja
1 pkt (180 g)
pekonia
4
paksua siivua vaaleaa maalaisleipää
100 g
parmesaanijuustoa
1 dl
persiljaa
Kastike
1
valkosipulinkynsi
4
sardellifileetä
1
muna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vahvaa sinappia
1 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
rypsiöljyä
Ruusukaalicaesar – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa ruusukaalit. Poista kanta ja irrota lehdet yksitellen.
- Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, etteivät pekonit pala. Siirrä pekonit pelliltä talouspaperille hetkeksi valumaan (jätä paperi pellille).
- Leikkaa leipä haarukkapaloiksi. Pane kaalinlehdet ja leipäkuutiot pellille pekoninrasvaan. Sekoita ja paahda uunissa noin 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Pane valkosipuli, sardellifileet, muna ja mausteet sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoitin ainesten päälle ja kaada öljy kulhoon. Käynnistä sekoitin ja pidä sekoittajaa kulhon pohjassa noin kymmenen sekuntia. Nosta sekoittajaa kulhossa pikkuhiljaa ylöspäin, koko ajan soseuttaen.
- Yhdistä tarjoiluvadille ruusukaalit ja leipäpalat. Murra pekonit muutamaan osaan salaatin päälle. Lisää persilja ja raasta pinnalle parmesaania. Viimeistele kastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat