Ruusuiset omenaleivokset

50 min
4.5
0

Ruusuiset omenaleivokset

MU
0
4.5
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 150 gvoita
  • 1 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 10 dlvettä
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 8 kplomenaa (punaisia)
  • 200 gmarmeladia (omena, paistonkestävää)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kiinteäksi.

Taputtele taikina 12 hyvin voidellun pyöreän leivosvuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös silikonisia muffinivuokia tai muffinipeltiä. Nosta pohjat jääkaappiin täytteiden valmistelun ajaksi.

Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja kaneli. Jätä odottamaan.

Pese omenat, mutta älä kuori. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi, 1–2 mm:n viipaleiksi.

Keitä viipaleita muutamassa erässä sokeriliemessä, noin 1–2 min/erä. Nosta viipaleet reikäkauhalla liemestä ja valuta niitä vielä hetki siivilässä.

Jaa marmeladi leivospohjille.

Muotoile keitetyistä, hieman jäähtyneistä omenaviipaleista leivospohjien läpimitan kokoisia ruusuja. Aloita ruusun keskeltä, kierrä ensin yksi omenaviipale tiukaksi tötteröksi. Kiedo tötterön ympärille lisää terälehtiä omena viipaleista ja tue samalla muodostuvaa ruusua toisella kädellä.

Kun ruusu on läpimitaltaan sopiva, nosta se varovasti marmeladin päälle leivospohjaan. Valmista loput ruusut samalla tavalla.

Paista ruusuiset omenaleivokset 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Tarjoa ruusuiset omenaleivokset halutessasi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä