


Perinteinen ohje
Rusinakeitto – vanhanajan rusinasoppa on vartissa valmis jouluinen herkku
15 min
Rusinakeitto valmistuu helposti rusinoista ja kanelilla maustetusta sokeriliemestä. Nauti rusinasoppaa jälkiruokana esimerkiksi kermavaahdon tai riisipuuron kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
vettä
¾-1 dl
sokeria
1
kanelitanko
(pieni pala
inkivääriä)
1 pkt (250 g)
rusinoita
½
sitruunan mehu
Suurus
½ dl
vettä
2 rkl
perunajauhoja
Rusinakeitto – ohje:
- Laita kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko ja halutessasi inkivääri sekä rusinat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
- Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot veteen. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa.
- Mausta lopuksi sitruunanmehulla.
- Tarjoa rusinasoppaa kermavaahdon kanssa jälkiruokana tai riisipuuron kanssa.
Vinkki!
Voit halutessasi korvata veden osaksi tai kokonaan omenamehulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat